Agenda

Friejam Jazz Festival

terug
zaterdag 11 november 2017 om 19.00 uur
Neushoorn, Leeuwarden
15,-

Zaterdag 11 november vindt het eerste Friejam Jazz Festival plaats. Met op één avond optredens van 8 Friese Bigbands, 4 jazzgroepen en 1 jazz topact.

Hoofdact Estafest
Zet vier koppige improvisatoren bij elkaar en je krijgt ruzie. Toch? Nee, je krijgt Estafest, een van de meest opwindende Nederlandse jazzacts van het moment. Saxofonist Mete Erker, gitarist Anton Goudsmit, violist Oene van Geel en pianist Jeroen van Vliet behoren tot de meest excentrieke en meest gewaardeerde muzikanten van het land. Dat blijkt al uit het feit dat de laatste drie ieder de prestigieuze Boy Edgar Prijs wonnen. In Estafest dagen ze elkaar constant uit in een ongebruikelijke bezetting. Met hun eigen composities en vooral ongebreidelde improvisatiedrang is elk concert een explosie van creativiteit die ook te horen is op hun nieuwe album Bayachrimae. Tijdens het spelen is er geen stramien, er zijn geen regels of genres. Het publiek wordt meegezogen in deze wonderlijke muzikale wereld die alleen bestaat in het hier en nu. Afgelopen speelde Estafest op North Sea Jazz.

8 Friese bigbands
De bigbands die deze avond spelen zijn: Big Mill Band, Big Band Leeuwarden ’73, Bogerman Bigband, Bigband Heerenveen, Bigband Drachten, Bigband Friesland, Academy & Jazz Orchestra en BigbandCue.

4 Jazzcombo’s
In het café van Neushoorn zijn optredens van 4 jazzcombo’s
19:00 – 20.00 uur – Soundboxx
20:00 – 21:00 uur – Jochem le Cointre en Jan Ruerd Oosterhaven
21:30 – 22:30 uur – The Frisian Jazz Squad
22:30 – 23:30 uur – Renske de Boer en Trio