Ananazz speelt op Festival Kunst Achter de Dijk in Pingjum

23 april 2019

Ananazz, het leerorkest voor jongeren van Friejam, speelt op zondag 5 mei op het Festival Kunst Achter de Dijken in Pingjum. Het optreden begint om 16.00 uur in Dorpshuis Te Plak in Pingjum.

Festival Kunst Achter Dijken vindt plaats op 4 en 5 mei in Pingjum. Bij mooi weer zijn er op diverse plaatsen terrassen geopend. Het Dorpshuis, kerken, boerderijen en enkele woonhuizen zijn ingericht als expositieruimtes en muziekpodia. Het festival laat een selectie zien van wat er aan hedendaagse kunst in Friesland wordt gemaakt. Exposities met schilderijen, films, foto’s, beelden, en installaties vormen de basis van het festival. De kunstenaars zelf zijn tijdens het weekend aanwezig. Op verschillende plaatsen geven kunstenaars workshops (soms tegen een kleine materiaalvergoeding) en demonstraties. Zo kunt u op het plein voor het dorpshuis een voelsteen maken, een demonstratie zilvergieten zien bij Edelsmederij Elske, of een demonstratie fotografie en VR zien in Podium Pingjum op zondag.

De tweede pijler van het festival vormen de optredens van muzikanten. De optredens vinden plaats op straat, in tuinen en tussen de kunstwerken in de expositieruimten. Zo speelt Orquesta Astor onder leiding van Bob Driessen tango’s in het oude schoollokaal van Lokaalwerk. De Harmonie van Pingjum bestaat dit jaar 125 jaar en viert dat onder andere tijdens het festival. Zij spelen in klein gezelschap op verschillende locaties in het dorp. Swingen doet het optreden van Ananazz, de jongerenband uit Leeuwarden. Zij spelen Funk, Jazz, Afro-beat, Balkan Beat en Ska. Zij treden op in te Plak, bij mooi weer in de tuin. Tenslotte is er zaterdag het optreden van de Troubledoors; twee muzikanten die langs de exposities trekken en korte improvisaties laten horen naar aanleiding van de kunstwerken. Klik hier voor het volledige programma. Een pass-partout voor het hele festival kost 3 euro. Voor meer info: http://www.kunstachterdijken.nl/festival-kunst-achter-dijk…/

terug
Spring naar toolbar