Centrum Traditionele Jazz Harlingen blijft verrassen

20 november 2018

Voor de tweede helft van het seizoen 2018-2019 heeft het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) weer een mooi programma samengesteld. Er staan tot en met april vier concerten geprogrammeerd in stadsschouwburg Trebol die qua muziek hun roots allemaal in de ‘roaring twenties’ hebben, maar die toch verrassend divers van stijlen zijn.

De tweede helft van het seizoen begint op zondag 13 januari met een optreden van de Second Life Jazzband. Deze uit Delfzijl afkomstige band speelt voornamelijk de traditionele jazzmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten (New Orleans), maar maakt ook uitstapjes naar bijvoorbeeld de blues en diverse andere repertoires. Voor zondag 10 februari heeft het CTJH de bijzondere band The Kalishnikovs (foto) weten te strikken. Deze kleine big band is gespecialiseerd  in ’30-’40 swing muziek voor Lindy Hop dansers en zij komen ook helemaal in die stijl naar Harlingen. Er zal dus die middag ongetwijfeld ook volop gedanst worden.

Op zondag 10 maart komt de Happy Swing Society met de aanstekelijke New Orleanssound de boel in Harlingen op zijn kop zetten. Deze band wisselt dixieland- en swingmuziek af met ballads en caribische muziek. Het seizoen 2018-2019 wordt in Harlingen afgesloten met een bijzonder dubbelconcert. Voor de pauze wordt opgterden door de Roaring Twenties Experience, het grote leerorkest van het CTJH. Na de pauze is het de beurt aan de Seaside Rendevous Jazzband, een jazzband oude stijl die garant staat voor een swingend slot van het seizoen. Kortom, een verrassende tweede seizoenshelft in Harlingen met veel variatie in de muziekstijlen.

terug
Spring naar toolbar