Concert BRUUT! op zondag 11 oktober in Asteriks

2 oktober 2015

Superjazz: cocktail van jazz, blues en rock ‘n’ roll
Jazzorganisatie Friejam haalt BRUUT! naar Leeuwarden. De populaire jazzband met Friese roots treedt zondag 11 oktober om 15.00 uur op bij podium Asteriks in de Blokhuispoort. Frontman is saxofonist Maarten Hogenhuis, geboren en getogen in Leeuwarden. Hij hoort inmiddels tot de grote mannen van de Nederlandse jazz.
BRUUT! maakt stevig dansbare en door enthousiaste kenners zelfs ‘vuil’ genoemde jazz. De door de band zelf als ‘superjazz’ omschreven cocktail van jazz, blues en rock ‘n’ roll is op maat gemaakt voor een bewegend publiek. Ze speelden onder meer in Japan, Polen, Zuid-Afrika, Duitsland en Engeland en op festivals als North Sea Jazz, Noorderslag en de Uitmarkt. En nu dus ook in Leeuwarden.

‘BRUUT! is een brutaal gezelschap dat lak heeft aan formaliteiten en omgangsvormen in de jazzwereld. De met hammond-orgel gepeperde powerjazz roept de sfeer op van Tarantino-films, westerns en tweedehands vinyl. Mad Pack is het derde album en dat bewijst opnieuw dat Bruut! één van de meest creatieve en vernieuwende jazzbands van dit moment is.
Bruut! bestaat uit saxofonist Maarten Hogenhuis, Hammond organist Folkert Oosterbeek, contrabassist Thomas Rolff en drummer Felix Schlarmann.

terug
Spring naar toolbar