Concert Jazz-O-Matic-Five in Trebol Harlingen

21 februari 2018

 

De Jazz-O-Matic-Five is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het Europese classic jazz circuit. Het orkest speelde op vele (inter)nationale festivals in hun unieke samenstelling van muziekinstrumenten met ondere andere cornet, bassaxofoon, piano en banjo. Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH)  heeft in samenwerking met Friejam deze bijzondere band gestrikt voor het derde lounge-jazzconcert dat op zondag 11 maart wordt gehouden in Stadsschouwburg Trebol. De aanvang is 15.00 uur.

 Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam ‘The World’s Smallest Big Band’ opgeleverd. Op het repertoire jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De Jazz-O-Matic-Five heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden in onder andere Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan). Ook heeft het orkest getourd door de Golfstaten en  Pakistan. De unieke sound van de  Jazz-O-Matic Five is inmiddels vastgelegd op de cd’s ‘Happy Feet’ en ‘Clap Hands’.

Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor briljante jazz gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz wereld. De band bestaat uit Peter Ivan (cornet), Tom Stuip (banjo/vocals), Hans de Bruijn (piano/vocals), Ad Houtepen (bassaxofoon/vocals) en Ronald Janssen-Heijtmajer (bassaxofoon). Dat belooft dus weer een aangename muzikale zondagmiddag te worden op 11 maart in de Singelzaal in Trebol Harlingen. Daar staan deze topmusici garant voor.

terug
Spring naar toolbar