Fay Lovsky & Arthur Ebeling: Back to New Orleans

23 oktober 2016

Friejam presenteert op zondag 30 oktober een concert van Fay Lovski & Arthur Ebeling. Ze treden op om 15.00 uur in Fire Café in Leeuwarden. Onder de titel ‘Back to New Orleans’ brengen ze een verrassend muziekprogramma dat bestaat uit een verfijnde mix van jazz, folk, blues, soul, rock & roll en ballades.

Beiden hebben hun sporen in de jazz en blues verdiend. Arthur Ebeling stond op het North Sea Jazz, was slotact op het hoofdpodium van Jazz in Duke Town en speelde op vele grote blues- en jazzfestivals in binnen- en buitenland. Hij wordt de Gretsch koning van Nederland genoemd en beheerst een meesterlijke gitaartechniek. Al meer dan 8 lp’s en cd’s staan op zijn naam.

In 2000 ontving Fay Lovsky een Gouden Harp. Ook bracht ze haar eerste Nederlandstalige album uit, onder de titel Eigen weg. Ze speelde de zingende zaag in de begeleidingsband van de Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb. In de jazz is ze een graag geziene gast. Ze zong onder meer met Eric Vloeimans en de Conrad Koselleck Band. Ze kwam onlangs in het nieuws met een protestlied tegen de Amerikaanse presidentskandidaat Trump.

 

terug
Spring naar toolbar