Friejam haalt internationale jazztoppers

10 januari 2016

Drie internationaal bekende jazzmuzikanten gaan voor Friejam jamsessies leiden café Neushoorn in Leeuwarden. Het gaat om saxofonist Don Braden, zangeres Deborah Brown en bassist Joris Teepe. Don Braden bijt op dinsdagavond 19 januari de spits af.

Dankzij samenwerking met het Prins Claus Conservatorium in Groningen kan Friejam deze toppers naar Leeuwarden halen. De Amerikaanse saxofonist Don Braden toert al meer dan 30 jaar de wereld met zijn eigen ensembles. Hij werkte o.a. met Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard en Tony Williams. Zangeres Deborah Brown is veel in Nederland. Haar briljante vocale kwaliteiten en warme ‘soulful voice’ doen denken aan Nancy Wilson en Sarah Vaughan. Bassist Joris Teepe is hoofd van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en heeft veel contacten in de jazzscène van New York. Hij treedt daar ook regelmatig op met ‘ de groten der aarde’.

Friejam organiseert de jamsessies voor Friese jazzmuzikanten, zodat zij podiumervaring op kunnen doen, en om het jazzklimaat in Friesland te versterken. De sessies zijn gratis toegankelijk, zowel voor muzikanten als voor publiek.

terug
Spring naar toolbar