Friese première debuutalbum Sander Baan Quartet op 14 december

14 november 2014

Het Sander Baan Quartet presenteert op zondag 14 december om 15.00 uur  in Fire Café in Leeuwarden het debuutalbum ‘Country Music’. Met dit optreden sluit Friejam 2014 in stijl af.

Sander Baan is een eigenzinnige saxofonist van Friese bodem (Oentsjerk/Veenwouden) met een karakteristieke eigen sound. In 2012 startte hij zijn band met pianist Sander Thijsen (oorspronkelijk uit Langedijke), bassist Jonathan Nagel en drummer David Rosenstock. Dit Nederlands/Duitse team wordt gekenmerkt door een diep geluid, sterke melodieën en een gebrek aan respect voor muzikale genres. Dit wordt meteen duidelijk als je ze live hoort overschakelen naar een Joy Division nummer nadat ze net een Noord-Indiase raga tot een vredig einde hebben gebracht. Dit bleef niet onopgemerkt; zo stond de groep in de finales van de Leidse Jazz-award en de Dordtse Jazzprijs.

Naast het slechten van muren tussen jazz en andere genres schrijft de groep veel eigen materiaal. Na zo’n dertig concerten in Nederland en Duitsland besloten ze hier opnames van te maken. Het debuutalbum ‘Country Music’ was het resultaat.

Samenstelling Sander Baan Quartet
Sander Baan, Saxofoon
Sander Thijssen, Piano
Jonathan Nagel, Contrabas
David Rosenstock, Drums

terug
Spring naar toolbar