Galerij

Fries talent laat zich zien bij Joris Teepe New York Trio

woensdag 11 februari 2015

Friejam organiseerde op woensdag 11 februari 2015 in de Bres in Leeuwarden een concert van het Joris Teepe New York Trio. Gastmuzikanten waren Adam Kolker uit New York op tenorsax en bassklarinet en drummer Steve Altenberg uit Amsterdam.  Bassist Joris Teepe is al vele jaren werkzaam in New York. Daarnaast staat hij aan het hoofd van de jazzafdeling van het Prins Claus conservatorium in Groningen. Regelmatig haalt hij topmuzikanten uit New York, om te doceren in Groningen, maar ook voor optredens.

Het optreden in Leeuwarden was een muzikaal feestje voor ongeveer zestig bezoekers. Het repertoire bestond uit bekende standards, zoals ‘Body & Soul’, en ook eigen composities van Joris Teepe. ‘Bassman’ is zo’n eigen compositie, maar wordt zelden uitgevoerd, omdat het is geschreven voor basklarinet , maar weinig muzikanten spelen op dat instrument. Nu dus wel: Adam Kolker is een erg goede basklarinetspeler.

Na de pauze werd het feestje nog leuker, met een zestal studenten van het Groninger conservatorium en enkele muzikanten uit Fryslân. De jamsessie werd geleid door Joris. Trots zijn we met het talent dat we in Fryslân hebben. Naast de ervaren Theo Smit op bas (hij speelt ook bij Yanesh, binnenkort bij Friejam) willen we vooral Wiebe Kaspers (piano) uit Goutum, Tim de Vries (sax) uit Boksum en Florian den Hollander (bas) uit Drachten noemen. Zij studeren alle drie aan het Groninger conservatorium en speelden de sterren van de hemel.

Fotografie: Gitta Overmaat

Spring naar toolbar