Galerij

Harlingen swingt met Friejam

zondag 02 augustus 2015

Zondag 2 augustus 2015 organiseerde Friejam i.s.m Harlingen Swingt een zondagmiddagconcert op de grote Brede Plaats. Na het 7 mans orkest Leoville was het de beurt aan het Trio Of Love.
Deze formatie bestaat uit Jos Weultjes (gitaar/zang), zangeres Sina Keuning en het koper en zang nam Jacqueline Brugman voor haar rekening. Deze unieke samenstelling kwam zeer verrassend over. De vocalen werden op een zeer plezierige manier begeleid door de gitaarpartijen van Jos Weultjes, die vaak op een stuwende wijze de basis legde waardoor het blaaswerk volledig de ruimte kreeg om spectaculaire versieringen neer te leggen, zodat sommige zangnummers vierstemmig klonken. Dit trio zal zeker een goede toekomst tegemoet zien in het clubcircuit.
De middag werd afgesloten door het Tim de Vries Trio. Deze jonge aanstormende talenten maakten grote indruk door de improvisaties op bekende songs voortreffelijk in te kleuren. Tim was vooral op dreef met George Gershwin “summertime”. Op het juiste moment schakelde hij over vanuit de lange passages naar heerlijk staccato accenten. Wat zeker ook opviel was dat 6 snarige baspartij, die werd bespeeld door Bobby Smit, op Jacco Pastorius-feeling werd gepresenteerd. Het gitaarspel van Julian van der Linden maakte vooral bij de improvisaties een bijzondere indruk, zowel qua techniek als style.

Kortom: het publiek kon genieten van deze top muzikale zondagmiddag van Friejam in Harlingen.

Spring naar toolbar