Galerij

Yanesh! is Leeuwarder trots op het gebied van soul & jazz

zondag 19 april 2015

Een zangeres met een prachtige stem en tomeloze energie; een ritmesectie die zo swingend is dat je niet gewoon kunt blijven staan; twee blazers van topkwaliteit; een een repertoire van ongekend hoog niveau. Zie hier de ingrediënten voor een soul&jazzband van (inter)nationale allure: Yanesh! Afgelopen zondag vermaakten ze ongeveer 100 bezoekers in Fire Café in Leeuwarden met een fantastisch concert.

Het is onbegrijpelijk en jammer dat Yanesh! nog te weinig bekend is bij het grote publiek. De trots van Leeuwarden op het gebied van jazz & soul is wel toe aan een volgende stap. Ze zijn er helemaal klaar voor. Wat mee kan helpen is dat Yanesh! bezig is met een nieuwe album. Waarschijnlijk verschijnt dit album, allemaal met eigen nummers van de band, dit najaar. Theo Smit componeert de meeste nummers en Yanesh en Ella de Jong schrijven de teksten.

Het concert in Fire Café was van grote klasse. Swingende nummers afgewisseld met mooie ballads. En dan die stem van Yanesh!. Die zouden we heel graag een keer in de Wereld draait door willen horen! Drummer Michel Meijer speelt niet meer bij Yanesh!, maar had in Hannes Langkamp uit Groningen een uitstekende vervanger. Het was al met al weer een topmiddag in Fire.

De foto’s zijn gemaakt door Gitta Overmaat.

Spring naar toolbar