Groots Billie Holiday Concert op zaterdag 28 november

7 oktober 2015

Drie zaterdagen volgden twaalf Friese zangtalenten de masterclass ‘Billie Holiday’ onder leiding van de bekende jazzzangeres Astrid Seriese. Op zaterdag 28 november om 20.00 uur vindt in Neushoorn de finale plaats: een groots Billie Holiday Concert met alle deelnemers. Liefhebbers van de muziek van Billie Holiday mogen dit bijzondere concert zeker niet missen!

De masterclass ‘Billie Holiday’ is een initiatief van Friejam in samenwerking met de opleiding D’drive van het Friesland College, de Academie voor Popcultuur en het nieuwe cultuurpodium Neushoorn. Aanleiding is het 100-ste geboortejaar van meest bekende jazzzangeres van de vorige eeuw Billie Holiday. Billie heeft grote invloed gehad op de jazzmuziek en beïnvloedt nog steeds zangers en zangeressen, zoals Jose James en Cassandra Wilson.
Astrid Seriese is de beste vertolkster van Billie Holiday in Nederland en wil haar kennis en ervaring graag overbrengen op Friese talenten. Het resultaat van haar masterclass wordt op het eindconcert in Neushoorn getoond. Astrid en de zangers en zangeressen worden begeleid door een zeer ervaren trio: Rob Agerbeek (piano), Ben Schröder (drums) en Joep Lumeij (gitaar). Kwaliteit is gegarandeerd.

terug
Spring naar toolbar