Jamsessie met Trio Valkenburg en gitarist Sietze Bouma

20 februari 2018

In Neushoorncafé De Backstage in Leeuwarden wordt op dinsdagavond 6 maart weer een door Friejam georganiseerd jazzcafé met een jamsessie gehouden. Trio Valkenburg begeleidt die avond speciale gast gitarist Sietze Bouma en het thema is de blues. Deze avond krijgt iedereen de kans om na de pauze met het trio en de gitarist op het podium te staan. Vind je het leuk om mee te jammen? Neem van jouw instrument mee. Ben je geen muzikant? Kom dan langs, geniet van een drankje en geniet deze avond van blues. De aanvang is 20.30 uur. De toegang is gratis.

De zeer talentvolle Leeuwarder gitarist Sietze Bouma groeide op in een gepassioneerd, muzikaal gezin. Hierdoor is muziek maken een gemakkelijke keuze geweest. Hij pakte de gitaar op toen hij 12 was en heeft hem niet meer neergelegd. Zijn geluid van vandaag de dag wordt gekenmerkt door een heldere toon, rijke, volle akkoorden en smaakvolle solo’s.

Hij ontwikkelde zich als gitarist in bands als Not Shakespeare en Spotrockers, als muzikant in het door hem opgerichte akoestische trio Madera en als artiest tijdens zijn solocarrière, waarmee hij in juli 2011 zijn debuutalbum presenteerde dat door gitarist Harry Sacksioni werd uitgereikt. In maart 2011 maakte hij zijn podiumdebuut met Sacksioni en in januari 2012 speelde hij met de Australiër Tommy Emmanuel. Deze zijn ervaringen zijn duidelijk terug te vinden in zijn gitaarlessen die hij als docent geeft in zijn eigen Gitaar Instituut Friesland. Sietze Bouma weet wat er voor nodig is om een betere gitarist te worden en tegelijkertijd het plezier te behouden in het instrument.

terug
Sietze Bouma
Spring naar toolbar