Jamsessie Xtra met Frank Wingold, Joris Teepe en Kurt Weiss

20 maart 2018

Friejam houdt dinsdag 3 april vanaf 20.30 uur in Neushoorncafé De Backstage in Leeuwarden een jazzcafé en jamsessie Xtra met medewerking van de Duitse gitarist Frank Wingold, de Amerikaanse trompettist Kurt Weiss en bassist Joris Teepe. De toegang is gratis

Joris Teepe is hoofd van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is ook veel in de jazzscene in New York te vinden. Hij haalt regelmatig jazzmuzikanten uit New York naar Groningen en Leeuwarden voor workshops en jamsessies. Hij speelde onder meer met Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart and Randy Brecker. Als bandleider produceerde hij tien albums. Dankzij Joris Teepe is er een warme band tussen het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Friese jazzorganisatie Friejam. Studenten van het conservatorium jammen deze avond mee.

Frank Wingold studeerde jazz en klassieke gitaar aan het conservatorium in Hilversum. Nu is hij als professor voor jazzgitaar verbonden aan de Universiteit van Osnabrück. In 1993 won hij met zijn trio Agog in Brussel de Europe Jazz’Contest’ en werd hij tevens uitgeroepen tot de beste solist. In 2002 won het trio de ‘Ducht Jazz Competion’ van het North Sea Jazzfetival. Wingold toert geregeld door Europa, Rusland, Zuid-Amerika, India en China. Hij combineert klassiek, jazz en rock geörienteerde gitaartechnieken en creërt zo een modern, eigen geluid.

De van oorsprong Amerikaanse trompettist Kurt Weiss heeft zijn sporen in Nederland als solist, bandleider en arrangeur inmiddels ruimschoots verdiend. Zo is hij leider van het Dreamland Orchestra dat voornamelijk het orginele repertoire speelt van de jazz-orkesten uit de jaren 1930-1935. Hij speelt ook bij de Konrad Konselleck Bigband en is betrokken bij de Stageband van het Jazz Ochestra in Amsterdam. Tevens is hij de leider van The European Jazz en Blues Orchestra en speelde hij onder andere samen met legendes als Aretha Franklin en de orkesten van Ray Charles en Glenn Miller. Een internationale topbezetting  die met recht jamsessie Xtra kan worden genoemd. Een unieke kans dus voor iedereen die een instrument bespeelt om eens met deze grootheden van de hedendaagse jazz het podium te delen.

Foto: Gitta Overmaat

terug
Spring naar toolbar