Jazzcafé & jamsessie met zangeres Renske de Boer

18 januari 2019

Speciale gast tijdens het tweede jazzcafé & jamsessie van Friejam in 2019 is de zangeres Renske de Boer. Zij komt op dinsdagavond 5 februari naar Café De Backstage in Leeuwarden.  De aanvang is 20.30 uur en de toegang zoals altijd gratis.

Hoewel zij inmiddels in Groningen woont, liggen de roots van Renske de Boer in Friesland. Zij studeerde zang en compositie aan het jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij heeft zich ontwikkeld tot een uitstekende jazzzangeres die een scala aan stijlen tot in de perfectie beheerst, maar met haar lenige stem ook goed met ander repertoire uit de voeten kan. Zo is zij onder andere de leadzangeres reggae-skaband Mr.Wallace waarvoor ze ook stukken schrijft. Verder zong onder andere op festivals als Eurosonic en Zwarte Cross en in grote zalen als Paradiso, Melkweg en Tivoli. En vorig jaar zong ze naar aanleiding van het bezoek op Koningsdag van de koning en zijn familie aan Groningen voor de Koninklijke familie in De Oosterpoort in Groningen.

Ze maakte als kind al zelf liedjes. In haar eigen werk klinkt haar liefde voor de muziek van helden als Billie Holiday, Bill Whithers, Frank Zappa, Sly & Robbie en A Tribe Called Quest door.  Daarnaast zingt ze jazzstandards, werk waar zij al improviserend ook weer een geheel eigen draai aan weet te geven. Het belooft dus weer een hele gevarieerde avond te worden tijdens deze editie van het jazzcafé & jamsessie. Noteer de datum vast in uw agenda en speel of zing mee op 5 februari in Café De Backstage. Deelnemers aan de sessie zich vooraf kunnen aanmelden bij de organisatoren via de mailadressen timdevriesbookings@gmail.com en info@drumschoolvalkenburg.nl. Gewoon komen luisteren en genieten mag natuurlijk ook.

 

terug
Spring naar toolbar