Concert Marike van Dijk op 20 maart in Leeuwarden

17 maart 2016

De Friese saxofonist en componist Marike van Dijk (1982) is een aanstormend talent in de internationale jazzmuziek. Zondag 20 maart komt ze op uitnodiging van Friejam met het Marike van Dijk Quartet naar Leeuwarden. Het concert vindt plaats in cultuurpodium Neushoorn.

Marike woont sinds 2011 in New York. Eind februari 2015 werd haar tweede album ‘ The Stereography Project’ uitgebracht. Omrop Fryslân maakte vorig jaar een fraaie documentaire over haar leven in New York. Van Dijk verdiepte zich in New York in filmmuziek, avant garde jazz, modern klassiek en natuurlijk moderne Jazz. De muziek is filmisch en houd het midden tussen modern klassieke kamermuziek en jazz. Ze speelt met met de crème de la crème van jonge New Yorkse musici, waaronder trombonist en Grammy nominee Alan Ferber.

In Leeuwarden treedt ze op met een Duits-Nederlands kwartet, dat naast Marike bestaat uit: de Duitse jazzmuzikanten Pablo Held (piano) en Oliver Lutz (bas) en de Nederlandse drummer Mark Schilders. Pablo Held is een groot jazztalent in Duitsland. Hij trad op tijdens het North Sea Jazz Festival, het InnTöne Jazz Festival en tal van andere internationale festivals. Held is een begenadigd pianist met een verfijnd gevoel voor lyriek en klank.

terug
Spring naar toolbar