Oud-Leeuwarder Will Jasper met jazzkwartet in Fire Café

10 oktober 2016

De Groninger met Friese roots Will Jasper treedt met zijn kwartet op zondag 16 oktober in Fire Café in Leeuwarden op. Saxofonist Will Jasper is geen onbekende in Leeuwarden. Hij begon zijn muziekopleiding aan de vroegere MPA in Leeuwarden.

Op 15 jarige leeftijd begon Will met saxofoonspelen. Als zoon van tenor-saxofonist Sije ‘Sleepy’ Jasper en neef van pianist Lex Jasper, speelde muziek en met name jazzmuziek altijd al een belangrijke rol in de familie Jasper.
Will’s muziekopleiding is begonnen aan de Muziekpedagogische academie in  Leeuwarden, alwaar hij enkele jaren een klassieke opleiding heeft gevolgd. Nog geen saxofoon destijds, maar dwarsfluit. De saxofoonstudie heeft hij doorlopen op het Hilversums Conservatorium bij saxofonist Ferdinand Povel. Hij is daar in 1991 afgestudeerd.

Na zijn studie heeft hij zich op de jazzmuziek gestort en heeft hij bij een groot aantal orkesten en bigbands gespeeld, zoals o.a.: Saxion V, The New Metronome Bigband, The Jazz orchestra of the Concertgebouw, The Millenium Jazz Orchestra, The Stage Band. Friejam is blij dat het Will Jasper Kwartet in Leeuwarden komt spelen. Het kwartet bestaat verder uit gerenommeerde spelers: Jelle Douma op drums, Frans van Geest op bas, Joe Dinkelbach op piano.

terug
Spring naar toolbar