Primeur: allereerste optreden ‘Carmen sings the blues’

29 november 2017

Onlangs kwam het nieuwe live album van Carmen Gomes Inc. uit: ‘Carmen Gomes sings the blues – songs from the album Belafonte sings the Blues’. Friejam heeft de primeur: op zondag 10 december vindt het allereerste optreden van ‘Carmen sings the blues’ plaats in Fire Café te Leeuwarden.

Vier muzikanten die de balans zoeken tussen individuele expressie en harmonieus samenspel. Dat is Carmen Gomes Inc. Het nieuwe album van het viertal kwam uit op 1 oktober jl. “Als kind draaide ik de lp ‘Harry Belafonte sings the blues’ helemaal grijs”, aldus Carmen Gomes. Het kwartet ging de uitdaging aan om de liedjes van dit favoriete album opnieuw te arrangeren en te herinterpreteren anno 2017.

De stem van Gomes kan kreunen, grommen en uithalen en laat ze leunen op de bluesy akkoorden en riffs van gitarist Folker Tettero. Ondertussen worden bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg door Gomes uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. De nummers van Gomes zijn persoonlijk en oprecht, uitdagend en meeslepend en zitten vol passie en energie.

Aanvang concert: 15.00 uur.

terug
Spring naar toolbar