Agenda

Andors Jazz Band opent tweede jazzseizoen Harlingen

terug
zondag 14 oktober 2018 om 14.30 uur uur
Stadsschouwburg Trebol Harlingen
Entree 12,50,– Friejamleden 7,50-

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen start op zondag 14 oktober de tweede concertreeks met Andors Jazz Band. Een formatie van internationale allure die zijn sporen op alle grote jazzpodia in Europa ruimschoots heeft verdiend. De band speelt op zondag 10 december in stadsschouwburg Trebol. De aanvang is 14.30 uur.  

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd in combinatie met eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

De band is inmiddels een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en heeft tijdens talloze tournees opgetreden in tientallen Europese jazzclubs. Ook heeft de formatie vele radio- en televisieopnamen gedaan. Andors Jazz Band heeft inmiddels in haar bijna 40-jarige bestaan een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de ‘Roaring Twenties’ herleven muzikaal tijdens de concerten. Daarmee sluit  Andors Jazz Band naadloos aan bij het doel van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen om de oorsprong van de jazz zoals die in het begin van de 20ste eeuw is ontstaan weer onder de aandacht te brengen.