Agenda

Andors Jazz Band

terug
zondag 10 december 2017 om Vanwege de te verwachte weersomstandigheden in Friesland gaat het lounge-jazzconcert in Harlingen vanmiddag niet door uur
Stadsschouwburg Trebol in Harlingen
Entree € 10,– Leden € 5,-

Vanwege de te verwachte weersomstandigheden in Friesland gaat het lounge-jazzconcert in Harlingen vanmiddag niet door. Het optreden van Andors Jazz Band, aanvang 15.00 uur,  is afgeblazen. Een deel van de muzikanten van de band komt uit het zuiden van het land en daar is het weer al dusdanig slecht dat het niet verantwoord is de reis naar Friesland te maken. In overleg met de band zal gezocht worden naar een nieuwe datum voor het concert.

 

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd in combinatie met eigen, stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

De band is inmiddels een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en heeft tijdens talloze tournees opgetreden in tientallen Europese jazzclubs. Ook heeft de formatie vele radio- en televisieopnamen gedaan. Andors Jazz Band heeft inmiddels in haar bijna 40-jarige bestaan een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de ‘Roaring Twenties’ herleven muzikaal tijdens de concerten. Daarmee sluit  Andors Jazz Band naadloos aan bij het doel van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen om de oorsprong van de jazz zoals die in het begin van de 20ste eeuw is ontstaan weer onder de aandacht te brengen.