Agenda

5 Brothers speelt Gerry Mulligan Project

terug
zondag 23 februari 2020 om 15.00 uur uur
Neushoorn Backstage
Entree € 12,– / € 7,- voor leden van Friejam

Friejam presenteert een ode aan de vernieuwende jazz van Gerry Mulligan en Chet Baker.

TICKETS

Gerry Mulligan bracht de baritonsax voor het voetlicht, het instrument dat in jazzorkesten meestal een bijrol had. Begin jaren ’50 vierde hij succes met zijn pianoloze kwartet, destijds iets nieuws. Door het ontbreken van piano ontstond ruimte voor enerverend samenspel met trompettist Chet Baker. Het lichte, transparante geluid van 2 blazers, drums en contrabas was nieuw en sloot aan bij de esthetiek die de Cool-beweging voorstond.

Saxofonist Laurens Blinxma startte in 2007 het Five brothers-project* samen met bassist Bert van Erk, drummer Sebastian Demydzuck en baritonsaxofonist Juan Martinez. De band speelde op diverse Nederlandse podia met wisselende gastspelers: baritonsaxofonisten Rik van den Berg en Jan Menu en drummer John Engels.
In deze editie zijn 3 van de oorspronkelijke leden aanwezig en is er een nieuwe ster: altsaxofonist Miguel Martinez (inderdaad de jongere broer van).

Het repertoire bestaat uit een mengeling van originele composities en arrangementen van Gerry Mulligan aangevuld met cooljazz-klassiekers, standards en eigen stukken gearrangeerd door Laurens Blinxma voor deze bezetting.

Gerry Mulligan zou meer dan tevreden zijn over de uitvoering van zijn muzikale nalatenschap.

Op zondag 23 februari het Five brothers-project met:
Miguel Martinez-altsaxofoon
Laurens Blinxma- baritonsaxofoon
Bert van Erk- contrabas
Sebastian Demydzuck- drums
* Five brothersFive brothers is de naam van een de bekendste nummers uit het repertoire van het Gerry Mulligan -kwartet in de jaren 50.
foto: Gerry Mulligan en Chet Baker
Spring naar toolbar