Agenda

Greetje Kauffeld

terug
zondag 15 november 2015 om 15.00 uur
Fire Café, Leeuwarden. Organisatie: Friejam
Entree € 10. Leden € 5.

‘Dutch Lady of the jazz’ Greetje Kauffeld (75) treedt op zondag 15 november a.s. in Fire Café in Leeuwarden op. En daar zijn we als Friejam best trots op.

Vorig jaar won ze de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. Ze kreeg de prijs voor haar buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. De jury noemde Kauffeld een juweel voor de Nederlandse jazz. Ze verkeert met de prijs in goed gezelschap. O.a. Tony Bennett, Rita Reys en Miles Davis gingen haar vooraf. De prijs werd op haar 75-ste verjaardag uitgereikt op tv, bij Tijd voor Max. Hier vind je enkele fragmenten van deze uitzending.

De carrière van Kauffeld begon in 1956 bij het orkest The Skymasters. In 1958 en 1960 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival, waardoor ze een van de populairste artiesten was in Nederland en Duitsland.

In die tijd nam ze ook haar eerste jazznummers op met het Tony Vos Quartet. In 1961 behaalde ze de tiende plek op het Eurovisie Songfestival met Wat een dag. Ook heeft ze zo’n twintig keer op North Sea Jazz opgetreden.

In Leeuwarden wordt ze begeleid door het Fries/Groningse trio Oeds Bouwsma (bas), Laurens Blinxma (saxen) en Addy Scheele (piano).

Spring naar toolbar