Agenda

Jazz in Harlingen start 2019 met Second Life Jazz Band

terug
zondag 13 januari 2019 om 14.30 uur uur
Stadsschouwburg Trebol Harlingen
Entree12,50– Friejamleden 7,50-

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) start de tweede helft van het seizoen met een concert van de Second Life Jazz Band. Deze formatie speelt op zondag 13 januari  in stadsschouwburg Trebol. De aanvang is 14.30 uur. De toegang is 12,50 euro. Friejamleden betalen 7,50 euro.

De  Second Life Jazz Band bestaat inmiddels 2 jaar. Dat is nog jong, maar de band bestaat uit louter ervaren muzikanten die hun sporen in de jazzmuziek al vele tientallen jaren geleden verdiend hebben. De meesten van hen zaten voorheen in de gerenommeerde jazzformatie Pax. Die band hield na 38 jaar door het overlijden van de man van het eerste uur, trompettist Herman Blaauw, op te bestaan. Vervolgens hebben 4 voormalige Paxleden een half jaar daarna de draad weer opgepakt. Zij zijn met twee nieuwe leden een nieuwe band begonnen en hebben die de toepasselijke naam Second Life Jazz Band gegeven.

De band speelt oude stijl New Orleansjazz met hier en daar een uitstapje naar muziek die raakvlakken heeft met deze stijl. De door de wol geverfde bandleden beheersen de muziek en die aanverwante stijlen tot in de details. Zij staan garant voor een swingende middag van hoog muzikaal niveau. De band bestaat uit Rob Bosloper (klarinet), Gerrit Baas (trombone), Erwin Weggemans (trompet en zang), Tom Brans (contrabas), René  Kuiper (banjo, gitaar en zang) en Hendrik Schuitema  (drums). Wie het nieuwe jaar goed wil beginnen moet op 13 januari dus in Trebol zijn.

Het volgende concert staat gepland op zondag 10 februari 2019. Dan komen The Kalishnikovs naar Harlingen. Deze bijzondere mini bigband maakt muziek uit de tijd dat de dans de Lindy Hop is ontstaan. Uiteraard zal die dans tijdens dit concert ook gedanst worden.

Spring naar toolbar