Agenda

Jazzcafé en jamsessie Xtra met Owen Hart, Tineke Postma en Joris Teepe

terug
dinsdag 3 oktober 2017 om 20:30 uur
Neushoorn Café, Leeuwarden
Gratis

We beginnen dit seizoen spectaculair! Friejam organiseert dinsdag 3 oktober vanaf 20.30 uur een jazzcafé en jamsessie Xtra met medewerking van drummer Owen Hart, saxofonist Tineke Postma en bassist Joris Teepe!

De Friese Tineke Postma (1978) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music (NYC). Haar buitengewone talent werd daarna meteen opgemerkt in binnen- en buitenland. Ze won grote prijzen. Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens in de Carnegie Hall. Ook speelde ze onder meer met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves.

Drummer Owen Hart groeide op in Jacksonville USA. Hij is een van de vele jazzmusici die hun loopbaan begonnen in de band van een Baptist Church. Na zijn conservatoriumopleiding waagde hij met succes de stap naar New York: hij speelde met o.a. Benny Golson, Ravi Coltrane, Graig Handy, Benny Green en Steve Grossman. In 2001 werd hij docent aan het Prins Claus Conservatorium en woont sindsdien in Groningen. Daarna speelde hij met o.a. het Ramon Valle Trio, Ernst Reijseger, Don Braden, Jurij Stanik, Michael Moore en Ernst Glerum’s Omnibus.

Joris Teepe is hoofd van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is ook veel in de jazzscene in New York te vinden. Hij haalt regelmatig jazzmuzikanten uit New York naar Groningen en Leeuwarden voor workshops en jamsessies. Hij speelde onder meer met Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart and Randy Brecker. Als bandleider produceerde hij tien albums. Dankzij Joris Teepe is er een warme band tussen het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Friese jazzorganisatie Friejam. Studenten van het conservatorium jammen deze avond met ons mee.

Het jazzcafé vindt zoals altijd plaats in cultuurpodium Neushoorn.