Agenda

Jazzfestival Visserijdagen 2019

terug
donderdag 29 augustus 2019 om 14.00 tot 19.00 uur uur
Diverse podia Harlingen
gratis

De Stichting Visserijdagen Harlingen lanceert tijdens de 60e editie van de Visserijdagen in samenwerking met Centrum Traditionele Jazz Harlingen het eerste Jazzfestival. Gevarieerd jazzprogramma tijdens eerste Jazzfestival Visserijdagen Harlingen. Het festival vindt plaats op donderdag 29 augustus van 14.00 tot 19.00 uur.

Op drie podia in de binnenstad presenteren vijf spetterende jazzbands een gevarieerd programma. Bezoekers kunnen dan genieten van jazzstijlen van New Orleans tot Afro. Een van de deelnemers is de Bokito Brass Band. ´Aanstekelijker kunt je het niet krijgen´, belooft de organisatie. ´Acht muzikanten die stekkerloos van podium naar podium verhuizen en daar een mooie mix neerzetten. Het repertoire loopt uiteen van New Orleans en Afro jazz tot hiphop. Het plezier spat ervan af´! 14.00 uur Kleine Voorstraat; 15.00 uur Voorstraat; 18.00 uur Grote Brede Plaats.

DIXIE CRACKERJACKS

De Dixie Crackerjacks is in Noord- en Zuid-Europa bekend als toonaangevende, ijzersterke New Orleans Street-band, die op alle drie podia een repertoire neerzet waarin ook uitstapjes naar andere jazzy muziek de ruimte krijgt. 15.00 uur Grote Brede Plaats; 16.00 uur Kleine Voorstraat; 18.00 uur Voorstraat.

SWING DU NORD

Swing du Nord zal de bezoekers laten kennismaken met weer een compleet andere stijl, namelijk swingende gypsy jazz. Het kwartet is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en doet de swingende “zigeunerjazz” van Django Reinhardt en Stephan Grapelli herleven.
14.00 uur,16.00 uur en 17.00 uur : Voorstraat.

LEOVILLE

Ook Leoville, de band van de Harlinger trompettist Jemke Visser en zangeres Monique Masé, is te zien en te horen tijdens het eerste Visserijdagen Jazzfestival. Decennia ervaring klinkt door in een breed repertoire van Classic Jazz, American Songbook, Latin en niet te vergeten Friese teksten. 15.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur: Kleine Voorstraat.

THE ROARING TWENTIES EXPERIENCE

Het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen, The Roaring Twenties Experience (foto), maakt het kwartet jazzband compleet. Ruim 20 muzikanten brengen een breedspectrum van de muziek uit de jaren van de jaren ’20 en ’30 voor het voetlicht, de sound waarop de Charleston werd gedanst. Songs, vertolkt door twee vocalisten, nemen je mee naar een tijd waarin Amerika door de Drooglegging werd geteisterd. Alle reden om dolle feestjes te organiseren. Al Capone en zijn snuiters zorgden voor de drank. 14.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur: Grote Bredeplaats.

Spring naar toolbar