Agenda

Laurens Blinxma & Ghasem Batamuntu + guests

terug
zondag 28 januari 2018 om 15.00 uur
Fire Café (Catszaal)
Entree € 10,– | Leden € 5,-

Op deze zondagmiddag presenteren wij in Fire Café (in de Catszaal dit keer) de gelegenheidsformatie Laurens Blinxma (altsax), Ghasem Batamuntu (sopraansax), Jasper Blokzijl (piano), Joris Teepe (contrabas) en Owen Hart Jr. (drums).

De vier heren spelen iconische nummers maar ook vergeten stukken uit voornamelijk de jaren 60. Denk aan namen als Wayne Shorter, Miles Davis, John Coltrane, Joe Henderson, Woody Shaw en Monk. Maar ook het eigen werk van Ghasem Batamuntu komt aan bod. Hét recept voor een avontuurlijk optreden met een prachtig, uitgelezen repertoire voor de ware fijnproevers.

Ervaren gelegenheidskwintet
Laurens Blinxma speelde in diverse salsa- en latinbands waaronder Sonora del Caribe en La Culebra. Momenteel speelt hij in salsaband B & M-latinband.

De Californische Ghasem Batamuntu woont al jaren in Nederland en speelt hier met veel verschillende muzikanten, dichters en kunstenaars. Hij beschrijft zichzelf als een multimediaperformer, met een grote hoeveelheid etnische culturen, muzikale stijlen, kunstvormen en mediavormen in zijn shows.

Toetsenist Jasper Blokzijl studeerde piano aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Hij speelde o.a. bij de popband Henkus en bij Moon Baker. Naast uitvoerend musicus is hij werkzaam als piano- en keyboarddocent, koordirigent, componist/arrangeur voor diverse jazzbands, bandcoach voor beginnende popbands, en zanger bij vocal group Treats.

Joris Teepe is actief als contrabassist, arrangeur en bigband-leider. Daarnaast is hij hoofd van de afdeling jazz aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en geeft hij basles aan het New Jersey Performing Arts Center.

Drummer Owen Hart groeide op in Jacksonville, VS. Hij begon zijn loopbaan in de band van een Baptist Church. Na zijn conservatoriumopleiding speelde hij met o.a. Benny Golson, Ravi Coltrane, Graig Handy, Benny Green en Steve Grossman. Sinds 2001 is hij docent aan het Prins Claus Conservatorium.