Agenda

Linda’s jazz: Linda sings Nina

terug
zondag 11 december 2016 om 15.00 uur
Fire Café, Leeuwarden. Organisatie: Friejam
€ 10. Leden Friejam € 5.

‘Linda sings Nina’ is het nieuwe programma van de Groningse jazzband Linda’s jazz.

Nina Simone (1933-2003) was een Amerikaanse jazz/blues/soul-zangeres maar ook singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Ze begon met zingen in de kerk, maar speelde ook op hoog niveau piano. Ze stond bekend om haar eigenzinnigheid, impulsiviteit en creativiteit. Haar carriere begon met klassiek piano, maar al snel kwam zij erachter dat haar vrije impulsieve geest meer bij de jazz en blues paste. Dit zorgt voor een prachtige combinatie van de vrijheid van jazz en blues in combinatie met de flarden van Bach en Chopin die terug te horen zijn in haar pianospel. Linda’s jazz vertolkt in haar programma op eigen originele wijze een uitgebreide selectie van persoonlijke favorieten van de band. Van “My baby just cares for me” tot “Love me or Leave me” en van “I want a little sugar in my bowl” tot “Little girl blue”. www.lindasingsnina.nl

Linda’s jazz bestaat uit:

Zangeres Linda Molenkamp. Zij studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang. Zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater.
Contrabassist Bert van Erk, geboren in Amsterdam, is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider. www.bertvanerk.nl
Pianist Vincent Grit. Tijdens zijn studie Jazzpiano aan het Prins Claus Conservatorium, werd hij veel gevraagd te spelen met andere jazzmusici. Met zijn brede ervaring studeerde hij in 2008 cum laude af! Hoewel Vincent Grit een allround pianist is, ligt zijn voorkeur in jazz. Om het spannend te maken, stelt hij verschillende bands samen, passend bij de te spelen muziekstukken. Zo komt het, dat het voor het publiek vaak verassend is, welke muziek Vincent ten gehore gaat brengen.
Saxofonist Laurens Blinxma studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij is woonachtig in Leeuwarden en daar werkzaam als docent saxofoon en als programmeur en organisator van jazz-concerten. Laurens is een veelzijdig saxofonist actief in zowel jazz als wereldmuziek.
Drummer Elmer Bergstra behaalde zijn diploma drums lichte muziek aan het conservatorium van Groningen. Hij speelt in een groot en divers aantal bands van pop tot jazz en hij is de drummer van het bekende Noordpool orkest wat met tal van bekende artiesten het podium deelt.

Foto: Willem Schwertmann.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spring naar toolbar