Agenda

Sander Baan Quartet

terug
zondag 18 maart 2018 om 15:00 uur
Fire Café, Leeuwarden
Entree € 10,– Leden € 5,-

Sander Baan Quartet presenteert nieuw album

Oprecht, grenzeloos en ongecompliceerd. Het Sander Baan Quartet speelt zonder pretentie: muziek vanuit het hart. Elke noot vertelt zijn eigen verhaal met een eigen onderscheidend karakter. Een weg vol met onvoorspelbare wendingen, zoals het leven zelf. De band verkent een breed spectrum aan emoties en combineert lyrische passages met explosies van rauwe kracht.

Sander Baan is saxofoon gaan spelen tijdens zijn studie geschiedenis in Leeuwarden. Al langere tijd luisterde hij naar de muziek van John Coltrane en Wayne Shorter. In 2006 ging hij voor het eerst naar het North Sea Jazz festival. Daar zag hij McCoy Tyner, Branford Marsalis en veel andere iconen spelen. Ter plekke besloot hij om zo snel mogelijk een saxofoon te kopen en daar zo goed mogelijk op te leren spelen. Een paar jaar later werd hij tot zijn eigen verbazing toegelaten tot het conservatorium in Groningen. Na een paar jaar studeren is hij zelf stukken gaan schrijven en heeft hij het Sander Baan Quartet opgericht om eigentijdse jazznummers te kunnen spelen.

Spiegel van Noordelijk landschap
De muziek van hun debuutalbum ‘Country Music’ weerspiegelt het Noordelijke landschap: ongecompliceerd en open. De titel refereert naar de stedelijke wortels van de groep en bewijst dat jazz een toekomst heeft buiten het hectische stedelijke leven. Het debuutalbum werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers en kreeg 4 sterren in de tijdschriften Jazzism en Jazzflits.
Bij Friejam presenteren ze het vervolg: ‘Heartscape’.

Noorderzon
De band tourde al door heel Nederland, Duitsland, Roemenië en België. Belangrijke eerdere optredens van het Sander Baan Quartet waren met Tineke Postma op Noorderzon 2016 en in de Berlijnse clubs B-Flat en Schlot 2016.

Het kwartet bestaat uit Sander Baan (saxofoon), Sander Thijsen (toetsen), Jonathan Nagel (contrabas) en Wieland Möller (drums).