Agenda

Shjazz: de jaren 30 in een eigentijds jazzjasje

terug
zondag 25 februari 2018 om 15:00 uur
Fire Café, Leeuwarden
Entree € 10,– Leden € 5,-

De stoere vrouw achter Shjazz is Sharon Doelwijt. Zij staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid, maar ook om haar prikkelende interactie met haar toehoorders. Op het podium combineert Sharon charme, een warme expressieve stem en Billie Holiday-achtig drama.

Met Shjazz gaan we terug naar de jaren dertig. Maar ouderwets is de muziek allerminst, want Shjazz laat de klanken van toen samensmelten met een eigen repertoire van blues en funky, eigentijdse jazz.

Muzikale familie
Sharon is geboren op 11 april 1972 in Paramaribo, Suriname. Op tweejarige leeftijd kwam zij naar Nederland en groeide in Zwijndrecht op in een muzikale familie. Ze luisterde naar onder anderen Billie holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith en Nat king Cole en zo ontstond al vroeg haar voorliefde voor de jazz.

Nieuwe cd in de maak
Shjazz treedt op in binnen- en buitenland en werkt hard aan een nieuwe cd. Het kwartet bestaat uit Hans Lass (contrabas), Felix Degenaar (piano), Sebastian Demydczuk (drums) en Sharon Doelwijt (zang).