Shjazz: de jaren ’30 in een eigentijds jazzjasje

6 februari 2018

Het Friejam-concert van Shjazz op 25 februari in Fire café (Leeuwarden) belooft een bijzondere happening te worden. Het kwartet, dat bestaat uit Hans Lass (contrabas), Felix Degenaar (piano), Sebastian Demydczuk (drums) en Sharon Doelwijt (zang) laat de jazz uit de jaren’30 samensmelten met eigen repertoire van blues, funk en eigentijdse jazz. Het concert begint om 15.00 uur.   

De stoere vrouw achter Shjazz is Sharon Doelwijt. Zij staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid, maar ook om haar prikkelende interactie met haar toehoorders. Op het podium combineert Sharon charme, een warme expressieve stem en Billie Holiday-achtig drama. Met Shjazz gaan we terug naar de jaren dertig. Maar ouderwets is de muziek allerminst, want Shjazz laat de klanken van toen samensmelten met hun eigen repertoire van bluesy, funky en eigentijdse jazz.

Sharon is geboren op 11 april 1972 in Paramaribo, Suriname. Op tweejarige leeftijd kwam zij naar Nederland en groeide in Zwijndrecht op in een muzikale familie. Ze luisterde naar onder anderen Billie holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith en Nat king Cole en zo ontstond al vroeg haar voorliefde voor de jazz. Shjazz treedt op in binnen- en buitenland en werkt hard aan een nieuwe cd.

terug
Spring naar toolbar