The Kalishnikovs met Lindy Hopdansers in Trebol

18 januari 2019

Voor het tweede loungeconcert van 2019 heeft het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) The Kalishnikovs weten te strikken. De band speelt op zondag 10 februari in Stadsschouwburg Trebol in Harlingen. Het is voor het eerst dat deze band uit Eindhoven een concert in Friesland geeft en zij nemen speciaal voor deze gelegenheid ook een aantal Lindy Hopdansers mee voor een dansdemonstratie. Het concert begint om 14.30 uur. De entree is €12,50 en voor Friejam-leden €7,50.

 The Kalishnikovs is een mini bigband die in 2008 in Eindhoven werd opgericht. Door te kiezen voor kleinere bezettting dan voor bigbands gebruikelijk is kan de band ook optreden op kleinere podia. Het repertoire van de band is gericht op swingende dansmuziek. Om die reden werd er voor de oprichting contact gezocht met Walter Kalischnig, oud-arrangeur van The Skymasters, die met zijn enorme ervaring in de swingmuziek voor bands in kleinere bezetting de beoogde sound en het swingende repertoire van The Kalishnikovs heeft weten te realiseren. Als dank voor zijn inzet is de band met een knipoog naar hem vernoemd.

Vervolgens heeft de band conctact gelegd met een in Lindy Hop gespecialiseerde dansschool om daarmee te gaan samenwerken. Deze dansstijl is de jaren’20 en ’30 van vorige eeuw razend populair geworden. De Lindy Hop wordt bestempeld als de voorloper van latere dansstijlen zoals de rock and roll. In de wereld van de Lindy Hop is The Kalishnikovs inmiddels een begrip en een veel gevraagde band in binnen- en buitenland. Het CTJH heeft de primeur om deze bijzondere band voor het eerst naar Friesland te halen en speciaal voor deze gelegenheid neemt de band dansers mee voor een swingende Lindy Hop dansdemonstratie.

terug
Spring naar toolbar