Tineke Postma met Sonic Halo op 10 april in Neushoorn

22 maart 2016

De Friese saxofoniste Tineke Postma won eind 2015 de Boy Edgarprijs, meest prestigieuze jazzprijs van Nederland. Daarom treedt ze op zondag 10 april, op uitnodiging van Friejam, in Leeuwarden op. Het concert vindt plaats in Neushoorn.

Met haar voormalige mentor Greg Osby bracht Tineke in 2014 haar zesde album Sonic Halo uit. Sonic Halo en de Boy Edgarprijs markeren het begin van een nieuwe fase in de carrière van Tineke Postma. Vanaf april gaat Tineke op tour in Nederland met de groep achter Sonic Halo, inclusief Greg Osby.

In 2003 studeerde Tineke cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music (NYC) en meteen werd het buitengewone talent van Tineke Postma (1978) in binnen- en buitenland opgemerkt. Ze won grote prijzen. Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens in de Carnegie Hall. Ook speelde ze onder meer met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves.

Juryrapport
De jury van de ‘Boy Edgar’ prijst haar talenten als componist: “Ondanks het feit dat Tineke Postma een gevestigde naam en een onmiskenbaar ambassadeur voor de Nederlandse jazz is, beschikt ze over meer dan voldoende eigenheid, bravoure, passie en potentie, om zich zowel in Nederland als daarbuiten verder te ontwikkelen en te profileren met haar geheel eigen vorm van eigentijdse jazz”.

terug
Spring naar toolbar