Tweede helft seizoen 2018-2019 in teken van jubileum

20 november 2018

De eerste helft van het seizoen 2018-2019 zit er bijna op. Met nog één jazzcafé & jamsessie (dinsdag 4 december met gitarist Sietze Bouma) en een bijzonder concert op zondag 16 december (Fay Lovsky en Arthur Ebeling) te gaan sluiten we de eerste seizoenshelft af. De tweede helft van dit seizoen begint in januari met als hoogtepunt het Jazzfestival op 13 april dat in teken zal staan van 5-jarig jubileum van Friejam.

De eerste helft van dit seizoen kan zonder meer geslaagd genoemd worden. Het eerste concert in oktober van drummer John Engels met een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band is een groot succes geworden. In een stijf uitverkochte Catszaal werd een concert gegeven van zeer hoog muzikaal niveau, dat het niet zou verbazen dat we dat over een aantal jaren nog eens in de boeken terug zullen vinden met het stempeltje ‘legendarisch’ er op. Ook de jazzcafes & jamsessies nieuwe stijl georganiseerd door Tim de Vries en André Valkenburg zijn goed aangeslagen en trekken veel publiek.

De tweede helft van het seizoen begint dinsdag 8 januari ook weer met een jazzcafé en jamsessie in Neushoorn met als gast de Amerikaanse toptrombonist Conrad Herwich. Ook vorige seizoen was hij te gast bij Friejam en dat is een muzikale topavond geworden. Dan staat op zondag 13 januari het jazzkwartet Up North (foto) in de Catszaal. Dit internationale gezelschap met Felix Degenaar op piano, Harry van der Laan op saxofoon, de Pool Sebastian Demydczuk op drums en de Duitser Hans Lass op bas speelt vooral eigen composities. Het repertoire varieert van een subtiel gespeelde ballad tot vurige up-tempo post-bop.

Dinsdag 5 februari is zangeres Renske de Boer te gast in het jazzcafé en op dinsdag 5 maart is Kees Romers met het leerorkest Ananazz in het jazzcafé. Op zondag 17 maart staat  dan de zeer getalenteerde jazz- en bluesgitarist Jerôme Hol met zijn trio in de Catszaal in Leeuwarden. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer Band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby en Teus Nobel’s Liquid Music and Legacy Quintet. Het jazzcafé & jamsessieseizoen wordt op dinsdag 2 april afgesloten met bassist Joris Teepe als gast.

En dan volgt op zaterdag 13 april het absolute hoogtepunt van dit jubileumseizoen. Friejam pakt dan uit met spektakulair jazzfestival in de Neushoorn. Het belooft een bijzondere muzikale avond te worden waarbij alle mogelijke jazzstijlen aan bod zullen komen en waarbij zelfs een zaal is ingeruimd voor crossovers tussen jazz en klassiek. Op het programma staan onder andere het Jorrit Westerhof Trio, Evelien Storm and band, Fuse (de huisband van Podium Witteman), Saxofoonkwartet Vlam, het Coal Harbour Project en niemand minder dan Sabrina Starke met haar band. Kortom, een avond om nu al naar uit te kijken en vast te leggen in de agenda.

 

terug
Spring naar toolbar