Galerij

De beste bigband van Friesland met topsolisten

zondag 01 maart 2015

Op dit moment de beste bigband van Friesland met de beste solisten. Dat kan gezegd worden van Bigband Friesland. Afgelopen zondag trad de band op in Theater Trebol in Harlingen voor zo’n zeventig bezoekers.

Uitblinkende solisten waren Hans Wijnbergen op baritonsax, Chatrinus Herrema op tenorsax en fluit, Willem Otter op trompet en Arend Huisman op trombone. Maar ook genoemd moet worden is Ella de Jong. Ze was wat grieperig, maar speelde puik trompet en toonde haar veelzijdigheid met een zelf gecomponeerd stuk en met haar zangpartijen. Met Sjoerd Hiemstra op piano en Michel Meijer op drums laat de band zien dat jonge muzikanten ook een kans krijgen en dat er voldoende talent is in Friesland.

De gespeelde stukken waren zeer gevarieerd. De band speelde arrangementen van onder meer Loet van der Lee, Kurt Weiss, Steven Sluiter, Ella de Jong en Rob Spelberg. Eén van de stukken was een eigen compositie van dirigent Frans Vermeerssen, één van de hoogtepunten van het concert. Naast natuurlijk de bitterballen van Johan, onze gastheer in Trebol. Super Johan!

Inspirerend was ook de jamsessie, tussen de twee sets van Bigband Friesland door. Kortom, opnieuw een geslaagde jazzmiddag van Friejam. (Met dank aan Gitta Overmaat voor de fotografie)

Spring naar toolbar