Galerij

Izaline Calister @ Friejam

zondag 15 december 2019

‘Calister zingt de sterren van de hemel’, had ik ergens gelezen, maar daar houdt het niet mee op. Mensen vergeten weleens hoe ze hun medemensen gelukkig kunnen maken. De mix van het warme bugelgeluid van Angelo Verploegen, het veelzijdige, ‘ronde’ gitaargeluid van Ed Verhoeff en de liefdevolle zang van Izaline Calister is daar een prachtig voorbeeld van. Woorden zijn geen woorden meer, maar een gevoel.

Zowel met Chovendo Na Roseiro als bij Aqua De Beber gaat het over liefde, bloemen en water. Daarvoor hoef je niet de hele tekst te kennen. Als Izaline het zingt, weet je zo ook wel waar het over gaat. Als ze Mi Pais zingt, het land waar ze voor eeuwig mee verbonden is, voel je dat gevoel gewoon mee. Daarvoor hoef je het Papiamento niet te beheersen. En zelfs bij liedjes die qua taal dichter bij je lijken te staan zoals De Lucht Zit Nog Vol Dagen (v. Maasakkers) of Appels Op De Tafelsprei (Hermans) lijkt alles open te staan voor nieuwe betekenis. Met deze artiesten wordt het hele leven beter!

Het was, kortom, een prachtige middag in een uitstekend verzorgde zaal van Neushoorn. Friejam wenst u alvast mooie feestdagen en hoopt u 7 januari weer te zien bij de jamsessie.

De prachtige foto’s hebben we te danken aan Jan-Sjoerd Geertsma!

Spring naar toolbar