Galerij

Mooi ingetogen concert van The Blue Quartet

zondag 15 maart 2015

Renske de Boer is van alle markten thuis. Vorige week zong ze nog met haar skaband Mr. Wallace in theater Romein. Zondag maakte ze haar opwachting in Fire Café met een geheel nieuwe jazzcombo: The Blue Quartet. En wat mooi was: nog nooit kwamen zoveel mensen op een concert van Friejam af!

Het was het allereerste optreden van de band. Het concert was prachtig: heel ingetogen, maar wel vol overtuiging. Renske zong de sterren van de hemel. Ze werd al vergeleken met Billie Holiday en Chet Baker. “The Blue Quartet” is een jong gypsy-swing-combo. De muzikanten zijn beïnvloed door de muziek en stijl van Django Reinhardt, Billie Holiday, Freddie Greene en Stephane Grapelli. Ze speelden oude jazz-standards uit het American Songbook.  Met het repertoire voerde de band het enthousiaste publiek mee naar het Parijs van de jaren ’20. Naast de Friese zangeres Renske de Boer bestaat de band uit de Italianen Andrea Caruso op contrabas en Manuel Milano op gitaar. De half Mexicaanse/half Nederlandse Miriam den Boer speelt viool. Het viertal heeft elkaar leren kennen op het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Tussen de bedrijven door was er een jamsessie met Friese muzikanten onder perfecte leiding van toetsenist Remko Hoitsma. Al met al weer een prachtige jazzmiddag.

Fotografie: Gitta Overmaat

Spring naar toolbar