Galerij

Muziek geeft plezier bij Fire

zondag 12 oktober 2014

Bij jamsessies gebeuren er vaak bijzondere dingen. Zo ook afgelopen zondag tijdens het concert van Mangrove in Fire Café in Leeuwarden. Slagwerker Dramana Diarra improviseerde met zijn stem. Dat was zo aanstekelijk dat een zangeres uit het publiek zich bij hem voegde op het podium. Ze zweepten elkaar enorm af en de energie spatte eraf. En het publiek genoot.

Mangrove speelde afro-caraïbische jazz, met zanger Basil in de hoofdrol. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat kan ook niet anders dan met toppers als Marcello Roosenstein op gitaar en Oeds Bouwsma op basgitaar. Trombonist Arend Huisman en saxofonist Laurens Blinxma vielen om met prachtige solo’s.

Maar dan de jamsessie met de band. De jonge slagwerker Jesse Bosman liet zien dat hij een groot talent is. Dat geldt ook voor de sopraansaxofonist Ghasem Batamuntu. Hij speelde de sterren van de hemel. Evenals een voor ons onbekende baritonsaxofonist en een tenorsaxofonist. Zo blijft een jamsessie verrassingen bieden.

Het aantal bezoekers was ongeveer vijftig. We moesten concurreren met het mooie weer. Maar ondanks dat was het een prachtige jazzmiddag.

Fotografie: Gitta Overmaat

Spring naar toolbar