Falcon Bigband

Falcon Bigband

GenreBigband
SamenstellingDe Falcon Bigband heeft een volledige bigband bezetting. Inspirerend bandleider/dirigent is de uit Groningen afkomstige saxofonist, fluitist, arrangeur en docent Will Jasper, die middenin de fascinerende wereld van de jazz staat en Falcon Bigband daarvan volop laat profiteren.

Heb je interesse om mee te spelen? Neem dan even contact met ons op.
ContactgegevensSecretaris Jan Bruinsma
j.c.bruinsma@hotmail.com
tel. 0516541696

website

Overig

De band omstreeks 1990. De Falcon Bigband is een van de oudste jazzformaties in Friesland. Al meer dan 40 jaar figureert de formatie in de jazz-scene van deze regio. Oprichter en eerste dirigent van het orkest was de toenmalige onderdirecteur van de Opsterlandse muziekschool, Joop Valk. Naar hem is later het orkest vernoemd.

Het huidige repertoire omvat niet alleen de klassieke bigband stukken met nummers van Duke Ellington, Count Basie, Glenn Miller enz. Het orkest speelt ook nog steeds oude arrangementen van het Vara Dansorkest. Roel Zaadstra, jarenlang altsaxofonist in de band, heeft deze arrangementen van b.v. Charly Nederpelt en Cees Smal, losgepeuterd in de tijd dat hij in het hoofdbestuur van de Vara zat. Maar ook met het meer moderne repertoire van arrangeurs als Sammy Nestico en Lenny Niehaus is het orkest meer dan vertrouwd. Vanzelfsprekend behoren bekende latin nummers van o.a. Jobim en klassieke ballads als Misty, Round Midnight en Remember Clifford tot het standaard repertoire.

Huidige bandleider/dirigent is de uit Groningen afkomstige saxofonist, fluitist, arrangeur en docent Will Jasper. In het verleden trad de band regelmatig op met bekende zangeressen als Zazu, Wendelin Visser, Jojanneke van der Veen. De laatste jaren is Berber Pieksma de vaste zangeres van de band.

Spring naar toolbar