Ananazz schittert op At the Watergat in Sneek

11 mei 2018

Vijf keer trad Ananazz, het leerokest van Friejam voor musici van 13 tot 18 jaar, op tijdens At the Watergate in Sneek. Het festival was de dertiende editie van het European Youth Music Festival. Een spektakel waarbij jonge muzikanten uit heel Europa elkaar ontmoeten en laten horen wat zij muzikaal in huis hebben. Ruim 6000 jonge muzikanten waren op 10 en 11 mei naar Sneek gekomen en dat resulteerde in 1000 concerten op 30 podia.

Ananazz nam dus vijf van die optredens voor zijn rekening en dat zijn vijf zeer succesvolle concerten van een half uur geworden. De swingende muziek van strak spelende band, die soul, jazz, funk en een stevig portie Afro-beat op ingenieuze wijze met elkaar vermengt, klonk als een klok. Fraai samen spel werd afgewisseld met pittig soleerwerk waarbij de saxen en de trompettisten spannende muzikale duels uitvochten en waarbij zelfs de drummer en percussionist elkaar in een soloduel tot ongekende hoogte opzweepten.

Ook bevatte het repertoire twee prachtig gezongen soulvolle nummers en ontpopte één van de saxofonisten zich tot een begenadigd rapper. In het Nederlands nog wel. Kortom, de band heeft zich tijdens dit festival van zijn beste kant laten zien. Een sterk collectief met uitstekende solisten die spelen met passie en enthousiasme. Dat vertaalde zich ook in de reacties van het talrijke publiek dat op het spetterende Ananazz-geluid afkwam. Er werd volop gedanst op de aanstekelijke klanken en  het ‘we want more’ was na afloop van de diverse optredens niet van de lucht.

Op de foto het optreden van Ananazz op een zonovergoten Martiniplein op vrijdagmiddag.

terug
Spring naar toolbar