Optreden Laurens Blinxma & Ghasem Batamuntu + guests op 28 januari

16 januari 2018

Het eerste Friejam optreden van dit nieuwe muziekjaar is er eentje voor de ware fijnproevers: Laurens Blinxma (altsax) & Ghasem Batamuntu (sopraansax). Samen met Jasper Blokzijl (piano), Joris Teepe (contrabas) en Owen Hart Jr. (drums) treden zij op zondag 28 januari op in De Catszaal in het Catshuis (naast Fire Café) te Leeuwarden. Het concert begint om 15.00 uur.

De vier heren spelen in deze gelegenheidsformatie iconische nummers en vergeten stukken uit voornamelijk de jaren ’60. Ook het eigen werk van Ghasem Batamuntu komt aan bod. Hét recept voor een avontuurlijk optreden met een prachtig, uitgelezen optreden voor de ware fijnproevers.

Laurens Blinxma speelde in diverse salsa- en latinbands waaronder Sonora del Caribe en La Culebra. Momenteel speelt hij in salsaband B & M-latinband. De Californische Ghasem Batamuntu woont al jaren in Nederland en speelt hier met veel verschillende muzikanten, dichters en kunstenaars. Hij beschrijft zichzelf als een multimediaperformer, met een grote hoeveelheid etnische culturen, muzikale stijlen, kunstvormen en mediavormen in zijn shows.

De jazz is terug in Harlingen

15 januari 2018

Met een spetterend dubbelconcert is de jazz op zondag 14 januari teruggekeerd in Harlingen. Ruim 125 jazzliefhebbers waren naar Singelzaal in Trebol gekomen om het eerste door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CJTH) onder de paraplu van Friejam georganiseerde lounge-concert bij te wonen. De aftrap voor dit eerste concert werd gegeven door de Roaring Twenties Workshopband. In vijf nummers lieten zij horen dat zij onder de bezielende leiding van dirigent en bigbandleider Arend Huisman in 10 workshops de niet altijd eenvoudige oorspronkelijke jazz uit de jaren twintig van de vorige eeuw onder de knie hebben gekregen en het klonk als een klok.

Swing zat er goed in
Het enthousiasme spatte van het podium bij de veertien musicerende mannen en vrouwen.Vanaf het eerste nummer zat de swing er goed in en dat werkte zo aanstekelijk dat bij het derde nummer de eerste dansparen op de dansvloer verschenen. Na de workshopband was het podium voor de Hot Shuffles. Deze ruim 30 jaar geleden in Drachen opgerichte Oude-Stijl-Jazz-formatie van zeven zeer bekwame musici speelt op aanstekelijke wijze oorspronkelijke jazz die is gecomponeerd in de periode van 1900 tot 1930. Jazz-musici uit die periode die de band inspireert zijn grootheden als Louis Armstrong, Count Basie, Bix Beiderbecke, Fats Waller en Ella Fitzgerald. Er wordt veel geïmproviseerd en naast instrumentaal werk zijn er ook nummers waarin wordt gezongen door trombonist Jacques Wijnia.

Spetterend concert
De oude rotten in het vak gaven een bijna twee uur durend spetterend concert. Lekkere uptempo-nummers werden afgewisseld met mooie, verstilde stukken waarbij alle muzikanten volop de ruimte kregen om te soleren. De energie spatte van het podium en vanaf de allereerste klanken werd het publiek meegenomen op een swingende muzikale reis. En opnieuw werd er volop gedanst in de sfeervol aangeklede Singelzaal van Trebol waardoor de aangename sfeer ontstond zoals die in de jaren twintig en dertig van vorige eeuw in de grote Amerikaanse jazzclubs moet zijn geweest.

Kortom, de jazz is terug in Harlingen. En als een goed begin het halve werk is, dan gaat de jazz ook voorlopig niet meer weg uit de havenstad. Het eerst volgende lounge-jazzconcert in Trebol staat voor zondagmiddag 11 februari op de agenda. Dan komt het Roaring Twenties Small Orchestra naar Harlingen. De verwachting is dat het dak van de Singelzaal er dan opnieuw af zal gaan.

Friejam jazzcafé op 9 januari met Conrad Herwig

3 januari 2018

Hij wordt beschouwd als één van ’s werelds meest complete jazzmusici en bracht meer dan 20 albums uit: Conrad Herwig. De uit New York afkomstige muzikant speelde onder andere met grootheden als Miles Davis, Joe Henderson, Eddie Palmieri, Frank Sinatra en Tom Harrel. Op dinsdag 9 januari treedt Herwig op tijdens het maandelijkse jazzcafé (met jamsessie) van Friejam in Neushoorn. Tijd: 20.30 uur. Entree: gratis.

“If Coltrane played trombone, this is what he would sound like! …Herwig is a MASTER of the trombone. He uses the entire range of the horn, and rips out lines that would make saxophonists envious. His sense of melody and rhythm are unmatched.“
– epinions.com

Conrad Herwig begon zijn professionele carrière in de vroege jaren ’80 met de big band van Clark Terry. In de jaren ’90 werd Herwig steeds populairder als zogenaamde sideman. Naast jazzmuzikant is hij een ervaren pedagoog en geeft wereldwijd clinics en workshops.

Primeur: allereerste optreden ‘Carmen sings the blues’

29 november 2017

Onlangs kwam het nieuwe live album van Carmen Gomes Inc. uit: ‘Carmen Gomes sings the blues – songs from the album Belafonte sings the Blues’. Friejam heeft de primeur: op zondag 10 december vindt het allereerste optreden van ‘Carmen sings the blues’ plaats in Fire Café te Leeuwarden.

Vier muzikanten die de balans zoeken tussen individuele expressie en harmonieus samenspel. Dat is Carmen Gomes Inc. Het nieuwe album van het viertal kwam uit op 1 oktober jl. “Als kind draaide ik de lp ‘Harry Belafonte sings the blues’ helemaal grijs”, aldus Carmen Gomes. Het kwartet ging de uitdaging aan om de liedjes van dit favoriete album opnieuw te arrangeren en te herinterpreteren anno 2017.

De stem van Gomes kan kreunen, grommen en uithalen en laat ze leunen op de bluesy akkoorden en riffs van gitarist Folker Tettero. Ondertussen worden bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg door Gomes uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. De nummers van Gomes zijn persoonlijk en oprecht, uitdagend en meeslepend en zitten vol passie en energie.

Aanvang concert: 15.00 uur.

Eigenzinnig jazzduo belooft ‘spannend’ optreden

9 november 2017

Muzikale avonturiers worden ze genoemd, Francien van Tuinen en Reinier Baas. Zondag 19 november treedt het duo samen op in Fire Café in Leeuwarden.

Francien van Tuinen wordt geroemd vanwege haar uitzonderlijke ritmische flexibiliteit. Haar unieke stem is dan ook een hit bij het publiek en de jazzpers. Met haar veelzijdige oeuvre is ze niet voor één gat te vangen. Op haar laatste album Countrified toont zij invloeden van folk en indiepop, waarmee ze een geslaagde cross-over van jazz en pop heeft weten te maken.

Reinier Baas heeft net zoveel lef als Van Tuinen. Als gitarist, componist en bandleider wordt hij geprezen om zijn durf, muzikaliteit en onafhankelijkheid. Zo laat hij graag de wat vrijere vormen van jazz horen. Samen met Francien van Tuinen vormt hij een eigenzinnig jazzduo dat een ‘spannend’ optreden belooft in Fire Café.

Locatie: Fire Café, Nieuwestad 47-49, Leeuwarden
Aanvang: 15.00 uur
Entree: €5,- leden | €20,- niet-leden

Francien van Tuinen

Friejam Jazz Festival beleeft primeur in Neushoorn

6 november 2017

Zaterdag 11 november vindt het eerste Friejam Jazz Festival plaats in Neushoorn. Met op één avond optredens van acht Friese Bigbands, vier jazzgroepen en één jazz topact: Estafest.

Estafest is een van de meest opwindende Nederlandse jazzacts van dit moment. Saxofonist Mete Erker, gitarist Anton Goudsmit, violist Oene van Geel en pianist Jeroen van Vliet maken met hun eigen composities en sterke improvisatiedrang van elk concert een explosie van creativiteit.

8 Friese bigbands
Tijdens het festival zijn er optredens van acht Friese bigbands: Big Mill Band, Big Band Leeuwarden ’73, Bogerman Bigband, Bigband Heerenveen, Bigband Drachten, Bigband Friesland, The Academy – Pop & Jazz Orchestra en Bigband Cue.

4 Jazzcombo’s
In het café van Neushoorn ‘The Backstage’ staan vier jazzcombo’s op het podium: Soundboxx, Jochem le Cointre en Jan Ruerd Oosterhaven, The Frisian Jazz Squad en Renske de Boer en Trio.

Kortom: een veelzijdige en verrassende jazzavond .

Friejam Jazz Festival, zaterdag 11 november, 20:30 uur in Neushoorn, Leeuwarden.

Friejam opent veelzijdig jazzseizoen

21 september 2017

De herfst is begonnen, net als het nieuwe jazzseizoen van Friejam. De eerste workshops zijn gestart en er staan verschillende mooie concerten op de agenda. Dit najaar biedt Friejam opnieuw gratis jamsessies aan, met medewerking van gerenommeerde jazzmuzikanten. Nieuw is het Friejam Jazzfestival.

Friejam, de Friese Bond van Jazzmuzikanten, opent dit seizoen spectaculair. Drummer Owen Hart, saxofonist Tineke Postma en bassist Joris Teepe verlenen dinsdag 3 oktober hun medewerking aan een jazzcafé en jamsessie Xtra. Het jazzcafé vindt plaats in cultuurpodium Neushoorn. De toegang is gratis.

Swingen met Biruta
Zondag 8 oktober kan iedereen dansen op de swingende groove van Biruta. Deze band mixt Afro funk, samba, soul en jazz tot een eigen Biruta geluid en ze improviseren er flink op los.
Later in het seizoen volgen concerten van Francien van Tuinen en Reinier Baas en Carmen Gomes Inc.

Festival met 14 acts
Op 11 november vindt het eerste Friejam Jazzfestival plaats. Met op één avond optredens van 9 Friese Bigbands, 4 jazzgroepen en 1 jazztopact. Op friejam.nl staat het volledige programma.

Ananazz presenteert cd Bestaande en eigen nummers op Club de Nacht

24 mei 2017

Ze hebben leren samenspelen, uit het hoofd spelen en improviseren. Vrijdag 16 juni presenteert Ananazz, het leerorkest van Friejam, haar eindresultaat: cd ‘Club de Nacht’.

Dertien muzikale jongeren uit Leeuwarden en omgeving vormen Ananazz. Onder begeleiding van docent/saxofonist Kees Romers speelt het orkest Funk, Jazz, Afro-beat, Balkan Beat en Ska. Of, zoals ze het zelf samenvatten, ‘Global Village-music met veel gewelddadige solo’s’.

Atrium
Op ‘Club de Nacht’ staan bewerkingen van bestaande nummers en eigen nummers. De cd werd opgenomen in kunstcentrum Atrium in Sneek. De presentatie van de cd is op vrijdag 16 juni om 20.00 uur in Neushoorn. In het voorprogramma speelt de swingende band Biruta. Entree €7,50 inclusief gratis cd ‘Club de Nacht’.

Samenstelling
Ananazz bestaat uit: Steven Reinink, Emma Tromp en Frode de Roo (trompet), Emma Los, Lukas Graff, Jolmer Terpstra en Jeppe Bandringa (saxen), Rins Hylkema (trombone), Wilbert Kaal (keyboard), Feije Nagtegaal (bas), Bo Oskamp (gitaar/vocals), Jort Leijzenga (drums) en Bouke Ansing (percussie/gitaar).

Optredens tot in Spanje
Elk jaar heeft Ananazz een nieuwe samenstelling. Het leerorkest van Friejam speelde de afgelopen jaren onder meer op het Leeuwarder Straatfestival, Serious Record, City Jazz,Vers, Freeze 2016 en tijdens het European Youth Music Festival in het Spaanse San Sebastian.

Opgeven voor nieuw seizoen
In september start weer een nieuw seizoen van Ananazz. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar die deel willen uitmaken van Ananazz, kunnen zich opgeven op www.friejam.n

 

Friejam sluit jazzseizoen af met JazzFest

7 mei 2017

Op zaterdag 13 mei sluit Friejam het jazzseizoen traditiegetrouw af met JazzFest in Neushoorn Café. Tijdens de feestelijke jazzmiddag zijn er optredens van The Frisian Jazz Squad, Bokito Brasssband en Friejams workshoporkest. De toegang is gratis.

meer

Fries talent presenteert internationaal jazzkwartet

29 maart 2017

Hiske Oosterwijk met EVA in Fire Café

Het van oorsprong Friese jazztalent Hiske Oosterwijk presenteert zondag 23 april in Fire Café in Leeuwarden haar internationale jazzkwartet EVA. Het concert begint om 15.00 uur en wordt georganiseerd door Friejam.
meer

Jazztrio 3lax speelt spannende jazzstandards

6 maart 2017

Zondagmiddag 19 maart speelt 3lax in Fire Café. Het jazztrio geeft een spannende twist aan bekende jazzstandards. Met Winfred Buma op gitaar, Bert Kleijn op drums en Fons Sluyter op bas. Het concert wordt georganiseerd door Friejam.

meer

Internationaal jazzkwartet met Friese drummer in Neushoorn

1 maart 2017

 

Liefhebbers van akoestische jazz en cross-overstijlen kunnen op zondag 12 maart komen genieten van Jazzkia. Het internationale jazzkwartet van Saskia Laroo speelt vanaf 15.00 uur in Neushoorn.

meer

Friejam start workshop BLUES in Neushoorn

10 februari 2017
Na het succes van de Masterclass Blues 2016 start Friejam donderdag 2 maart 2017 met de workshop BLUES. Deze workshop wordt begeleid door Christof Bauwens, docent aan de Academie van Popcultuur in Leeuwarden. meer

Funky jazzvrouwen geven concert in Fire Café

21 januari 2017

Anders dan hun naam doet vermoeden, bestaat de funk- en fusionband Mr. Right alleen uit vrouwen. Zondagmiddag 5 februari staan ze op het podium van Fire Café in Leeuwarden, met zangeres Ineke Dijkstra als speciale gast. Het concert wordt georganiseerd door Friejam.
meer

Drummer John Engels (81) met jazztrio naar Leeuwarden

16 januari 2017

De legendarische Nederlandse jazzdrummer John Engels (81) treedt niet zo vaak meer op. Maar dinsdagavond 24 januari a.s. is hij in Leeuwarden. Friejam organiseert in Café Neushoorn een concert van het trio Joris Teepe, John Engels en Miquel Martinez.
meer

18 december: Friejam presenteert Masterclass Blues Event 2016

5 december 2016

Friejam presenteert op zondag 18 december om 15.00 uur in Neushoorn te Leeuwarden het Blues Event 2016. Vijftien, met name jonge, Friese muzikanten volgden een masterclass blues van topgitarist Ruben Hoeke. Deze masterclass wordt afgesloten met een bijzonder concert.
meer

11 december. Linda’s jazz: Linda sings Nina

3 december 2016

Friejam presenteert op zondag 11 december om 15.00 uur in Fire Café te Leeuwarden de Groningse jazzband Linda’s jazz. De band komt met een nieuw programma rond de legendarische zangeres Nina Simone.
meer

6 december: Jamsessie met saxofonist Don Braden

24 november 2016

Friejam organiseert dinsdag 6 december vanaf 20.30 uur in café Neushoorn te Leeuwarden een jazzcafé en jamsessie Xtra met niemand minder dan de Amerikaanse saxofonist Don Braden. Een jaar geleden was hij ook al in Leeuwarden en dat was een groot succes.

meer

Fay Lovsky & Arthur Ebeling: Back to New Orleans

23 oktober 2016

Friejam presenteert op zondag 30 oktober een concert van Fay Lovski & Arthur Ebeling. Ze treden op om 15.00 uur in Fire Café in Leeuwarden. Onder de titel ‘Back to New Orleans’ brengen ze een verrassend muziekprogramma dat bestaat uit een verfijnde mix van jazz, folk, blues, soul, rock & roll en ballades.
meer

Oud-Leeuwarder Will Jasper met jazzkwartet in Fire Café

10 oktober 2016

De Groninger met Friese roots Will Jasper treedt met zijn kwartet op zondag 16 oktober in Fire Café in Leeuwarden op. Saxofonist Will Jasper is geen onbekende in Leeuwarden. Hij begon zijn muziekopleiding aan de vroegere MPA in Leeuwarden.

meer

‘Hippe’ Bokito Brass Band zoekt jonge muzikanten

20 september 2016

Friejam start in oktober met een hippe streetband voor jonge muzikanten: de Bokito Brass Band. De band bestaat uit jongeren tussen de 18 en 35 jaar en wordt geleid door saxofonist Kees Romers en trompettiste Maaike Boonstra. Met dit initiatief wil Friejam de jazzcultuur onder jongeren bevorderen.
meer

Fluitist Ronald Snijders opent jazzseizoen

14 september 2016

Friejam opent het nieuwe jazzseizoen met een bijzonder concert in Neushoorn te Leeuwarden. Op zondag 25 september om 15.00 uur treedt Big Band Friesland op met special guest Ronald Snijders. Hij is een van de beste fluitisten van Nederland, en veruit de meest swingende.

meer

Muzikanten gezocht voor Masterclass Blues

14 september 2016

Friejam zoekt muzikanten voor de Masterclass Blues. Deze driedaagse workshop wordt gegeven door gitarist Ruben Hoeke. Hij is één van de beste blues spelers van Nederland.

meer

Friejam organiseert JAZZFEST op 14 mei in Neushoorn

20 april 2016

Friejam organiseert op zaterdagmiddag 14 mei in café Neushoorn te Leeuwarden het JAZZFEST. Met dit jazzfestival sluit Friejam het seizoen 2015 – 2016 af.
meer

Dinerconcert Ella & her man op zaterdag 23 april

13 april 2016

Friejam organiseert op zaterdag 23 april, in samenwerking met het Oranjehotel, een dinerconcert met de Friese formatie Ella and her man.

meer

Jamsessie Xtra met Deborah Brown op dinsdag 19 april

12 april 2016

Friejam organiseert op dinsdag 19 april in Café Neushoorn te Leeuwarden een Jazzcafé en Jamsessie Xtra met de New Yorkse zangeres Deborah Brown.

meer

Tineke Postma met Sonic Halo op 10 april in Neushoorn

22 maart 2016

De Friese saxofoniste Tineke Postma won eind 2015 de Boy Edgarprijs, meest prestigieuze jazzprijs van Nederland. Daarom treedt ze op zondag 10 april, op uitnodiging van Friejam, in Leeuwarden op. Het concert vindt plaats in Neushoorn.

meer

Concert Marike van Dijk op 20 maart in Leeuwarden

17 maart 2016

De Friese saxofonist en componist Marike van Dijk (1982) is een aanstormend talent in de internationale jazzmuziek. Zondag 20 maart komt ze op uitnodiging van Friejam met het Marike van Dijk Quartet naar Leeuwarden. Het concert vindt plaats in cultuurpodium Neushoorn.

meer

Ultimate Disturbance op 28 februari in Fire Cafe

18 februari 2016

In de reeks Friejam-concerten treedt de Friese jazzband Ultimate Disturbance zondag 28 februari 2016 om 15.00 uur  op in Fire Café te Leeuwarden. De band staat onder leiding van de Leeuwarder jazzgigant Anne Zwaga.

meer

Friejam haalt internationale jazztoppers

10 januari 2016

Drie internationaal bekende jazzmuzikanten gaan voor Friejam jamsessies leiden café Neushoorn in Leeuwarden. Het gaat om saxofonist Don Braden, zangeres Deborah Brown en bassist Joris Teepe. Don Braden bijt op dinsdagavond 19 januari de spits af.

meer

Trio Ben van Gelder met drummer Han Bennink naar Leeuwarden

10 januari 2016

Friejam haalt wel een heel bijzonder jazztrio naar Leeuwarden. Twee jonge toptalenten, saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas, vormen samen met de legendarische drummer Han Bennink het Ben van Gelder Trio. Op zondag 24 januari treedt dit trio op in Fire Café in Leeuwarden.

meer

Klezmerband Di Gojim op Open Middag op 6 december

2 december 2015

FRIEJAM organiseert zondag 6 december, tussen half twee en vijf uur, een Open Middag in cultuurpodium Neushoorn te Leeuwarden. Bezoekers krijgen informatie over jazzworkshops. En er is een concert van de klezmerband Di Gojim.

meer

WIJNBERGEN! op 22 november met top van de Friese jazz

10 november 2015

WIJNBERGEN! verzorgt op zondag 22 november om 15.00 uur een uniek concert in Trebol in Harlingen. Met Hans Wijnbergen, Oeds Bouwsma, Mats Volshol en Ruben Mulder is de top van de Friese jazz aanwezig. Zij staan garant voor jazz van hoge kwaliteit en muziek die je raakt.

meer

Jazzdiva Greetje Kauffeld op zondag 15 november naar Leeuwarden

2 november 2015

‘Dutch lady of the jazz’ Greetje Kauffeld (75) treedt op zondag 15 november a.s. in Fire Café in Leeuwarden op. Het concert wordt georganiseerd door de Friese jazzorganisatie Friejam.

meer

Superswingend concert van Triangulo op 24 oktober in Fire

13 oktober 2015

Super swingende jazz met Caraïbische, Afrikaanse, Amerikaanse en Europese invloeden. Daar zorgt het trio Triangulo voor op zondag 25 oktober om 15.00 uur in Fire Café in Leeuwarden.

meer

Groots Billie Holiday Concert op zaterdag 28 november

7 oktober 2015

Drie zaterdagen volgden twaalf Friese zangtalenten de masterclass ‘Billie Holiday’ onder leiding van de bekende jazzzangeres Astrid Seriese. Op zaterdag 28 november om 20.00 uur vindt in Neushoorn de finale plaats: een groots Billie Holiday Concert met alle deelnemers. Liefhebbers van de muziek van Billie Holiday mogen dit bijzondere concert zeker niet missen!

meer

Concert BRUUT! op zondag 11 oktober in Asteriks

2 oktober 2015

Superjazz: cocktail van jazz, blues en rock ‘n’ roll
Jazzorganisatie Friejam haalt BRUUT! naar Leeuwarden. De populaire jazzband met Friese roots treedt zondag 11 oktober om 15.00 uur op bij podium Asteriks in de Blokhuispoort. Frontman is saxofonist Maarten Hogenhuis, geboren en getogen in Leeuwarden. Hij hoort inmiddels tot de grote mannen van de Nederlandse jazz.
meer

Tribute to Billie Holiday op 4 oktober

23 september 2015

Omdat ze honderd jaar geleden geboren is, organiseert Friejam in Fire Café in Leeuwarden op zondag 4 oktober om 15.00 uur een ‘Tribute to Billie Holiday’. Billie is één van de meest spraakmakende zangeressen in de jazzgeschiedenis en inspireerde talloze muzikanten.
meer

Zangers en zangeressen gezocht voor masterclass Billie Holiday

22 september 2015

Friejam zoekt zangeressen en zangers voor de masterclass Billie Holiday. Deze driedaagse workshop wordt gegeven door Astrid Seriese. meer

Friejam en Ananazz bundelen krachten

27 augustus 2015

Friejam en het leerorkest Ananazz gaan de krachten bundelen. Deze samenwerking past in het streven van Friejam om meer jongeren enthousiast te maken voor jazz en geïmproviseerde muziek.
meer

New-soul band Yanesh! speelt weer ‘thuis’

14 april 2015

Yanesh! is een veel gevraagde band op jazz- en soulfestivals in Nederland. Zondag 19 april a.s. speelt de band, die druk bezig is met het schrijven van een nieuwe album, eindelijk weer eens ‘thuis’ in Fire Café in Leeuwarden.
meer

15 maart: ‘The Blue Quartet’, van Renske de Boer

23 februari 2015

Zondag 15 maart 2015 heeft Friejam een primeur. Het eerste Friese optreden van de net opgerichte band van zangeres Renske de Boer: The Blue Quartet. Het optreden vindt plaats in Fire Café in Leeuwarden en begint om 15.00 uur.

meer

Concert Bigband Friesland op zondag 1 maart in Harlingen

23 februari 2015

Friejam heeft Harlingen gebombardeerd tot bigbandstad. De nieuwe Friese jazzorganisatie programmeert in Harlingen de komende tijd alleen grote orkesten en bigbands. Als eerste is Bigband Friesland aan de beurt op zondagmiddag 1 maart in Theater Trebol.

meer

Friese première debuutalbum Sander Baan Quartet op 14 december

14 november 2014

Het Sander Baan Quartet presenteert op zondag 14 december om 15.00 uur  in Fire Café in Leeuwarden het debuutalbum ‘Country Music’. Met dit optreden sluit Friejam 2014 in stijl af.
meer

Saxofoon centraal op concert Beesax in Leeuwarden

12 november 2014

Het Friese saxofoonquintet Beesax staat op zondagmiddag 23 november om 15.00 uur garant voor een heerlijke jazzmiddag in Fire Café in Leeuwarden, waarbij de saxofoon centraal staat. Beesax is in 1998 opgericht en komt voort uit de Big Mill Band. Onder leiding van de bekende Leeuwarder saxofonist Anne Zwaga heeft de band zich uitstekend ontwikkeld. meer

Friejam presenteert in Museum Drachten: Ultimate Disturbance: jazz, funk en rock

13 oktober 2014

De Friese jazzband Ultimate Disturbance treedt zondag 19 oktober a.s. om 15.00 uur op in Museum Drachten. Dit is het eerste concert in Drachten van de nieuwe Friese jazzorganisatie Friejam.
meer

Mangrove, afro-caraïbische jazz, in Fire Café

7 oktober 2014

De afro-caraïbische jazzband Mangrove treedt zondag 12 oktober a.s. om 15.00 uur op in Fire Café aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Dit is het eerste concert in Leeuwarden van de nieuwe Friese jazzorganisatie Friejam.

meer

Friejam stimuleert jazz in Fryslân

23 september 2014

Vijf jazzmuzikanten hebben Friejam opgericht, een nieuwe Friese jazzorganisatie. Friejam zet zich in voor talentontwikkeling en stimuleert de jazzbeoefening in Fryslân. Om dat te bereiken organiseert Friejam jazzconcerten, jamsessies en jazzworkshops in Leeuwarden, Harlingen en Drachten.

meer

Welkom bij Friejam

22 september 2014

Van harte welkom bij Friejam!  Via deze site willen we je op de hoogte houden van onze activiteiten. Waar en wanneer zijn de concerten? Waar kun je deelnemen aan een jazzworkshop?

meer