Start jubileumseizoen met jamsessie nieuwe stijl

18 september 2018

Het seizoen 2018-2019 wordt een bijzonder seizoen voor Friejam.  Het is namelijk vijf jaar geleden dat de Friese Bond van Jazzmuzikanten werd opgericht. Dit seizoen zal dan ook voor een deel in het teken staan van dit jubileum en dat begint op dinsdag 2 oktober met het Jazzcafé & Jamsessie nieuwe stijl in Café De Backstage van poppodium Neushoorn in Leeuwarden.

Het maandelijkse jazzcafé in combinatie met jamsessie met een muzikanten van naam en faam is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de succesvolste programma-onderdelen van Friejam. In de sfeervolle, nachtclubachtige setting hebben in de loop der jaren vele tientallen amateurmuzikanten uit Friesland gebruik gemaakt van de gelegenheid om met hun favoriete artiest op het podium te staan. Een formule die ook in dit jubileumjaar weer in de programmering is opgenomen.

Wel zijn er voor dit nieuwe seizoen, dat op 2 oktober van start gaat met saxofonist en sinds kort ook café-eigenaar Hans Wijnbergen, een aantal wijzigingen in de formule aangebracht. Zo is de organisatie van het jazzcafé en de jamsessie sinds dit seizoen in handen van saxofonist Tim de Vries en drummer André Valkenburg (tevens de leider van het gelijknamige trio dat de artiesten tijdens de jamsessies begeleidt). Deze huisband zal ook muzikanten uitnodigen uit hun eigen netwerk om aan de sessie deel te nemen.

Ook nieuw is dat deelnemers aan de sessie zich vooraf kunnen aanmelden bij de organisatoren via de mailadressen timdevriesbookings@gmail.com en info@drumschoolvalkenburg.nl. Uiteraard blijft aanmelden op de avond zelf bij de organisatoren ook mogelijk. Om zoveel mogelijk muzikanten de gelegenheid te geven om mee te spelen is de deelname per muzikant beperkt tot 2 à 3 nummers.

Verder is besloten om dit seizoen, in overleg met de optredende artiest, vooraf een lijst bekend te maken van nummers die deelnemende muzikanten dan vooraf thuis in kunnen studeren. Het is overigens niet de bedoeling om de hele lijst instuderen, maar om daar drie nummers uitkiezen die men tijdens de jamsessie graag zouden willen spelen. Voor de eerste jamsessie met Hans Wijnbergen is de volgende lijst met keuze-nummers samengesteld:

Watermelon Man

Black Orpheus

Autumn Leaves

All Of Me

Don’t Get Around Much Anymore

Corcovado

A Foggy Day

Afro Blue

Now Is The Time

Well You Needn’t

So What (funk groove)

Uiteraard blijft er ook ruimte over om buiten deze kleine setlist om nummers in te brengen en daar dan de nodige muzikanten voor te strikken. Spontaniteit is immers de kracht van een jamsessie, ook in deze nieuwe stijl. Het eerste Jazzcafé met jamsessie op  dinsdag 2 oktober begint om 20.30 uur. Hans Wijnbergen zal dan samen met het Trio Valkenbrug de avond met enkele nummers openen en vanaf 21.00 uur staat het iedereen vrij om ook het podium te beklimmen om zijn of haar muzikale bijdrage aan de avond te leveren.

 

terug
Spring naar toolbar