WIJNBERGEN! op 22 november met top van de Friese jazz

10 november 2015

WIJNBERGEN! verzorgt op zondag 22 november om 15.00 uur een uniek concert in Trebol in Harlingen. Met Hans Wijnbergen, Oeds Bouwsma, Mats Volshol en Ruben Mulder is de top van de Friese jazz aanwezig. Zij staan garant voor jazz van hoge kwaliteit en muziek die je raakt.

Nog niet eerder heeft Friejam deze vier Friese jazzmuzikanten op één podium gehad. Mats Voshol (1990), geboren in Bolsward, is een drummer en componist. Hij studeerde cum laude af van het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakt nu furore in allerlei stijlen van muziek. Ruben Mulder (1994) speelt sinds zijn 8ste jaar piano en heeft lessen gevolgd bij Sabina Karic en Peter Groeneboom. Regelmatig begeleidt hij workshops en speelt solo op diverse evenementen. Oeds Bouwsma is een veelgevraagde en zeer ervaren bassist. Zijn contrabas geeft de band een groove die ongehoord is. Oeds is behalve jazzbassist ook gespecialiseerd in Afrikaanse en Surinaamse stijlen. Bandleider is ‘oude rot’ Hans Wijnbergen uit Harlingen. Hij staat bekend als een tenorsaxofonist die met veel expressie en dynamiek speelt. Als bandleider geeft hij veel ruimte aan jong talent.

WIJNBERGEN! maakt muziek die je raakt en emoties oproept, met veel eigen nummers. Ook worden nummers gespeeld van de twee andere bands van Hans Wijnbergen: Sea Groove en Saxmaniac. Het belooft een prachtige jazzmiddag te worden in Harlingen.

terug
Spring naar toolbar