Tribute to Billie Holiday op 4 oktober

23 september 2015

Omdat ze honderd jaar geleden geboren is, organiseert Friejam in Fire Café in Leeuwarden op zondag 4 oktober om 15.00 uur een ‘Tribute to Billie Holiday’. Billie is één van de meest spraakmakende zangeressen in de jazzgeschiedenis en inspireerde talloze muzikanten.
Het programma van Friejam bestaat uit een concert van Sharon Doelwijt met haar band Shjazz. Daarnaast vertelt Martin Schouten (77), schrijver van het boek ‘Billie en de president’, enkele bijzondere verhalen over Billie Holiday.

Shjazz

Shjazz, Sharon Doelwijt en haar band, neemt het publiek mee op een bijzondere reis door het leven van Billie Holiday. Sharon staat niet alleen bekend om haar heldere en meeslepende stemgeluid maar ook om haar prikkelende interactie met haar toehoorders. Zij combineert charme en een warme expressieve stem met de dramatische elementen op het podium zoals wij die onder andere van Billie Holiday kennen.

Martin Schouten

Martin Schouten(1938) publiceerde negentien boeken, waaronder het met de Mediaprijs van de gemeente Amsterdam bekroonde Kleur, het cultboek over de jazz Billie en de president, de veelgeprezen biografie van Rinus van der Lubbe en vijf romans waaronder Het Palingoproer. Hij was verslaggever bij Algemeen Handelsblad, NRC Handelsblad, de Volkskrant, Haagse Post en HP/De Tijd. Hij is jazzliefhebber en kan als geen ander verhalen vertellen over het leven van Billie Holiday.

terug
Spring naar toolbar