Concert Bigband Friesland op zondag 1 maart in Harlingen

23 februari 2015

Friejam heeft Harlingen gebombardeerd tot bigbandstad. De nieuwe Friese jazzorganisatie programmeert in Harlingen de komende tijd alleen grote orkesten en bigbands. Als eerste is Bigband Friesland aan de beurt op zondagmiddag 1 maart in Theater Trebol.

Bigband Friesland staat sinds de oprichting in 1975 bekend als een kweekvijver van jong talent en heeft menig gerenommeerd musicus in de gelegenheid gesteld zichzelf te ontwikkelen. De laatste jaren is de band muzikaal sterk gegroeid, onder leiding van Arend Huisman en Rob Spelberg. Sinds afgelopen zomer wordt de band geleid door niemand minder dan saxofonist Frans Vermeerssen uit Gauw. Frans speelde zelf in een groot aantal jazzbands uit Amsterdam en Groningen. Hij speelde o.a. in de Contraband, Big Bent Braam en het Willem Breuker Collectief.

Muzikale belevenis
Alle aspecten van het bigbandrepertoire worden in een swingende vorm gegoten. Met een uitdagende setlijst staat Bigband Friesland garant voor een interessante muzikale belevenis. Er wordt gezocht naar originele en prikkelende stukken, niet alleen van beroemde buitenlandse componisten en arrangeurs, zoals Bob Mintzer en Rob McConnell, maar ook van Nederlandse bodem in de persoon van bijvoorbeeld Loet van der Lee, Steven Sluiter, Rob Spelberg en Frans Vermeerssen. Bigband Friesland is na ruim 30 jaar springlevend en is de Friese exponent van de hedendaagse bigbandcultuur.

Jamsessie
Tussen twee sets door vindt er een jamsessie plaats onder leiding van saxofonist Hans Wijnbergen uit Harlingen. Friejam nodigt Friese jazzmuzikanten van harte uit om hun instrument mee te nemen.

terug
Spring naar toolbar