Dubbelconcert met Ananazz en workshopband Funk it up

3 december 2018

De workshop Funk it up van Friejam wordt dinsdagavond 18 december in café De Backstage van poptempel Neushoorn in Leeuwarden afgesloten met een dubbelconcert. Eerst treedt het Ananazz, het leerorkest voor jongeren van Friejam, op. Daarna laat de workshopband Funk it up horen wat zij de afgelopen maanden tijdens de cursus hebben geleerd. De aanvang is 20.30 uur en de toegang is gratis.

Funk it up is een 8-delige bandcursus rond de funkmuziek van 1970- nu met muziek van onder andere Sly, James Brown, Maceo Parker, Prince en andere funketeers. De cursus is bedoeld voor gevorderde spelers. De workshop is bedoeld voor blazers, gitaristen,, keyboardpiloten, drummers, percussionisten en zangers. De workshop is in november van start gegaan en de workshopdeelnemers zijn inmiddels zover dat zij hetgeen zijn de afgelopen weken geleerd hebben tijdens een ongetwijfeld swingend en spetterend concert aan het publiek willen laten horen.

Voordat de wokshopband losgaat wordt er een set gespeeld door Ananazz (foto). Dit leerorkest van Friejam, dat onder leiding staat van Kees Romers, heeft tussen de twaalf en de vijftien leden, in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Zij repeteren op vrijdag in Neushoorn. Het orkest heeft de volgende bezetting: ritmesectie (drums, percussie , toetsen, elektrische gitaar en basgitaar), saxen. trompet, trombone, viool, eventueel dwarsfluit en/of klarinet. Het repertoire bestaat uit eigen arrangementen en transcripties van meestal bestaande nummers. Stijlen: Jazz, Wereldmuziek, Balkan, Afrobeat, Funk, Soul, Latin, Pop, New Orleansstyle. Per jaar heeft Ananazz ongeveer tien optredens: (straat)festivals, poppodia en eigen projecten.

terug
Spring naar toolbar