Ananazz tweede bij voorronde Kunstbende

27 maart 2019

Ananazz, het leerorkest van Friejam voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, is weer een ervaring rijker. De band deed zondag 24 maart in Sneek mee aan de Friese voorronde van Kunstbende. En dat ging eigenlijk best goed. De concurrentie was groot, maar Ananazz is in de categorie muziek uiteindelijk mooi tweede geworden. De band kwam net te kort voor de eerste plaats en gaat dus ook jammer genoeg ook niet door naar de landelijke finale, maar dat mag de pret uiteindelijk niet drukken. Er is lekker gespeeld en veel lol gemaakt en dat is waar het uiteindelijk om draait. 

Bovendien is de groep muzikaal ook weer een stapje verder gekomen. Men heeft wat dat betreft de grenzen weer weten te verleggen door speciaal voor deze voorronde het nummer ‘Doe wat je leuk vindt’ gemaakt. De bandleden hebben het niet alleen geschreven, maar ook de muziek gecomponeerd en de arrangementen gemaakt. Het is een mooi swingend muziekstuk met een originele tekst geworden en mede dankzij de spetterende uitvoering is dat beloond met een tweede plek. Zondag speelt Ananazz op jazzfestival ‘Spring is coming soon’ in Burgum en ongetwijfeld zullen ze hun kunstbendelied daar ook laten horen.

De kunstbende is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jongeren van 13 tot 18 jaar op het gebied van dans, dj, expo, muziek, film, taal en theater. In iedere provincie wordt een voorronde gehouden en de winnaars daarvan komen in de finale die op zaterdag 29 juni 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam wordt gehouden. Voorwaarde om deel te kunnen nemen is dat er een zelfgemaakt, origineel product gepresenteerd wordt.

Op de foto een deel van Ananazz met hun welverdiende tweede prijs.

terug
Spring naar toolbar