Jazzcafé & Jamsessie met bluesgitarist Sietze Bouma

12 november 2018

In Neushoorncafé De Backstage in Leeuwarden wordt op dinsdagavond 4 december weer een door Friejam georganiseerd jazzcafé met een jamsessie gehouden. Trio Valkenburg begeleidt die avond speciale gast gitarist Sietze Bouma en het thema is de blues. Deze avond krijgt iedereen de kans om na de pauze met het trio en de gitarist op het podium te staan. Vind je het leuk om mee te jammen? Neem van jouw instrument mee. Ben je geen muzikant? Kom dan langs, geniet van een drankje en geniet deze avond van blues. De aanvang is 20.30 uur en de toegang gratis.

De talentvolle Leeuwarder gitarist Sietze Bouma groeide op in een gepassioneerd,muzikaal gezin. Hierdoor is muziek maken een gemakkelijke keuze geweest. Hij pakte de gitaar op toen hij 12 was en heeft hem niet meer neergelegd. Zijn geluid van vandaag de dag wordt gekenmerkt door een heldere toon, rijke, volle akkoorden en smaakvolle solo’s.Hij ontwikkelde zich als gitarist in bands als Not Shakespeare en Spotrockers, als muzikant inhet door hem opgerichte akoestische trio Madera en als artiest tijdens zijn solocarrière,waarmee hij in juli 2011 zijn debuutalbum presenteerde dat door gitarist Harry Sacksioni werd uitgereikt. In maart 2011 maakte hij zijn podiumdebuut met Sacksioni en in januari 2012 speelde hij met de Australiër Tommy Emmanuel. Deze zijn ervaringen zijn duidelijk terug te vinden in zijn gitaarlessen die hij als docent geeft in zijn eigen Gitaar Instituut Friesland. Sietze Bouma weet wat er voor nodig is om een betere gitarist te worden tegelijkertijd het plezier te behouden in het instrument.

Deelnemers aan de sessie zich vooraf kunnen aanmelden bij de organisatoren via de mailadressen timdevriesbookings@gmail.com en info@drumschoolvalkenburg.nl. Uiteraard blijft aanmelden op de avond zelf bij de organisatoren ook mogelijk. Om zoveel mogelijk muzikanten de gelegenheid te geven om mee te spelen is de deelname per muzikant beperkt tot 2 à 3 nummers. Voor deze jamsessie kan uit de volgende nummers worden gekozen:

Cantalope Island – Herbie Hancock

The Chicken – Jaco Pastorius

Cannonball Shuffle – Robben Ford

The Breeze – J.J. Cale

Larry Carlton – Room 335

Winter Wonderland

Thrill is gone – B.B. King

Feeling good – Nina simone

Sunny

Nobody knows you when your down and out – Clapton

 

 

terug
Spring naar toolbar