11 december. Linda’s jazz: Linda sings Nina

3 december 2016

Friejam presenteert op zondag 11 december om 15.00 uur in Fire Café te Leeuwarden de Groningse jazzband Linda’s jazz. De band komt met een nieuw programma rond de legendarische zangeres Nina Simone.
Nina Simone (1933-2003) was een Amerikaanse jazz/blues/soul-zangeres maar ook singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Ze stond bekend om haar eigenzinnigheid, impulsiviteit en creativiteit. Linda’s jazz vertolkt in haar programma op eigen originele wijze een uitgebreide selectie van persoonlijke favorieten van de band. Van “My baby just cares for me” tot “Love me or leave me” en van “I want a little sugar in my bowl” tot “Little girl blue”.

Centraal in de band staat de zangeres Linda Molenkamp. Zij studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang. Zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater. De saxofonist van de band is Laurens Blinxma uit Leeuwarden. Hij is zeer bekend in de noordelijke jazzwereld. Voor Friejam verzorgt hij diverse workshops. De band bestaat verder uit bassist Bert van Erk, pianist Vincent Grit en drummer Elmer Bergstra.

Bewaren

terug
Spring naar toolbar