Klezmerband Di Gojim op Open Middag op 6 december

2 december 2015

FRIEJAM organiseert zondag 6 december, tussen half twee en vijf uur, een Open Middag in cultuurpodium Neushoorn te Leeuwarden. Bezoekers krijgen informatie over jazzworkshops. En er is een concert van de klezmerband Di Gojim.


De middag is bedoeld voor alle amateurmuzikanten die met anderen in een band willen spelen en/of willen leren improviseren. Maar ook ‘ gewone’ jazzliefhebbers zijn van harte welkom om kennis te maken met Friejam. Drie workshopleiders gaan hun jazzworkshops presenteren. Het gaat om Laurens Blinxma, Arend Huisman en Eric Roelofsen. De workshops die op stapel staan zijn: Klezjazz, Leren improviseren en Charanga (Cubaanse jazz). Tijdens de middag is er gelegenheid om de workshopleiders persoonlijk te spreken en kunnen bezoekers zich inschrijven voor één van de workshops.

Naast de bekende jazzinstrumenten als saxofoon, trompet, gitaar en drums bieden alle workshops ook speelgelegenheid voor muzikanten die instrumenten als viool, accordeon, fluit en andere, minder in de jazz gangbare, instrumenten bespelen. Je moet in elk geval beschikken over een basisniveau van instrumentbeheersing en het is handig als je noten kunt lezen.

Op de Open Middag vindt er een optreden plaats van de bekend klezmerband Di Gojim. Workshopleider Eric Roelofsen speelt trombone en bas in deze band.

terug
Spring naar toolbar