Fries talent presenteert internationaal jazzkwartet

29 maart 2017

Hiske Oosterwijk met EVA in Fire Café

Het van oorsprong Friese jazztalent Hiske Oosterwijk presenteert zondag 23 april in Fire Café in Leeuwarden haar internationale jazzkwartet EVA. Het concert begint om 15.00 uur en wordt georganiseerd door Friejam.
EVA staat voor Embrasser, Vivre, Aimer (Omarm, Leef, Heb lief). Het internationale gezelschap werd begin 2014 opgericht in Groningen. EVA’s repertoire bestaat uit arrangementen op bestaand materiaal en eigen composities. Franse jazz, pop, rock, stevige grooves, lyrische melodieën en veel dynamiek typeren de muziek van het jazzkwartet. EVA bracht in het najaar van 2016 haar eerste album uit.

Zangeres Hiske Oosterwijk (1989) groeide op in het Friese Mantgum en begon al jong met muziek maken. Ze kreeg les bij muziekschool Parnas in Leeuwarden. In 2014 voltooide ze haar studie Jazz-Zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze kreeg les van onder andere Ruben Hein, Debora Carter, Sanna van Vliet, Floor van Zutphen, Francien van Tuinen en de uit New York afkomstige jazz-zanger JD Walter. In 2013 stond Hiske in de finale van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en in 2014 in de finale van The Records – Keep an Eye Foundation.

EVA leeft voor muziek, houdt van muziek en wil dat graag delen met het publiek.

Samenstelling EVA:
Hiske Oosterwijk (Nederland): zang
Toms Mikals (Letland): piano/keyboards
Esat Ekincioglu (Turkije): bas
Own Hart Jr (USA/NL) / Aleksandar Skoric (Servië): drums

terug
Spring naar toolbar